Bahri Çolpan

Tarih: 11.08.2024 13:27

40 Yaşındayız

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Osmaniye’nin Atatürkçü, tarafsız, cesur ve amiral gemisi Başak Gazetesi 40. yaşına girdi.

40 yılı yazmak çok kolay, ama yaşamak çok zor. Çok zor ve fırtınalı yıllardan geçtik. Cam kırıkları dolu olan yollarda yalınayak yürüdük. Çok saldırılara ve iftiralara maruz kaldık. 40 yılda elde ettiğimiz en büyük kâr, temizliğimiz ve dürüst kalabilmemizdir. Maalesef iftiraların, alçaklığın kol gezdiği bir dönemde yaşıyoruz. Osmaniye’ye gençliğimizi vermemize rağmen, çok kolay yerden yere vurulduk. Aldırmadık, hesaba almadık, biz doğru bildiğimiz yoldan devam ettik.

Gazetecilik, dünyanın en zor işidir. Çünkü yazdığınız bir yazıyla bir tarafı sevindiriyorsunuz, bir tarafı da üzüyorsunuz. Bunun ortası olmuyor. Ortası olduğunuzda yalakalık yapmak zorunda kalıyorsunuz. 40 yıldan beri canımızı, gençliğimizi verdiğimiz bir vilayete 7 ay önce gelmiş biri, etrafındaki dalkavuklardan yalan yanlış bilgilerle bize yapmadığı iftirayı bırakmıyor. Oysaki Başak Gazetesi’nin yayın ilkeleri vardır ve hepsine de harfiyen uyar. Kimsenin kişilik haklarına saldırmaz, kalemini kullanıp kimseden menfaat temin etmez. 40 yılda ekonomik olarak çektiğimiz sıkıntılar zaten bizim ne olduğumuzu ortaya koyuyor. Her türlü oyuna açık olan insanların acımasızca iftiraları inanın bize hiç bulaşmıyor. Sadece gülüp geçiyoruz. Çünkü İstanbul gibi bir yeri bırakıp Osmaniye’ye dönüp gazetecilik yapıyorsak, biz zaten paranın peşinde değil, bulunduğumuz bölgeye bir şeyler yapabilmenin peşindeyiz. Kimin ne dediğini çok fazla ciddiye almıyoruz. Ancak işin içinde iftira olduğu zaman canımız acıyor. Üstelik iftira atanların da bizi çok iyi tanıyıp, yıllarca dostluğumuzun olması daha da üzücü. Bizim hakkımızda yalan yanlış iftiralar atanlar, bize sorsa inanın her şeyi söyleriz. Bugüne kadar hiç kimseden gizli saklı bir işimiz olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Ben emekli bir gazeteciyim. Allah ne kadar ömür verirse, o kadar Osmaniye için çalışacağım. Bizim maaşımız veya bir makamımız yok. Bizim yağ çeken dalkavuklarımız da yok. Biz her şeyi açık ve şeffaf görebiliyoruz. Bize saldıranlar keşke dalkavuklardan değil de bizden bilgi alsa, vallahi her şeyi anlatırız.

Gazetemizin 40. yaşına girmesi dolayısıyla arayan, soran, sosyal medyadan mesaj gönderen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Dün Osmaniye için nasıl mücadele ettiysek, bundan sonra daha çok mücadele edeceğiz.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —