Bahri Çolpan


Osmaniye Dağlara Doğru Gelişmeli

Osmaniye'nin sıcak iklimi, özellikle yaz aylarında yaşamayı oldukça zorlaştırıyor. Sıcağa dayanamayanlar ve hastalar için Osmaniye, adeta bir cehennem gibi oluyor


Merhaba değerli okullarımız,

 

Osmaniye'nin sıcak iklimi, özellikle yaz aylarında yaşamayı oldukça zorlaştırıyor. Sıcağa dayanamayanlar ve hastalar için Osmaniye, adeta bir cehennem gibi oluyor. Ancak, Osmaniye'nin etrafındaki dağlar bu sıcaklarda serinlik sunan nadir yerlerdir. Dağlarda yaz aylarında adeta kış havası yaşanır. Uzun yıllar boyunca Osmaniye'nin dağlarına yeterince önem verilmedi, ancak son zamanlarda bu durum değişiyor. Osmaniyeliler, dağlık bölgelere olan ilgilerini artırdılar ve buralara hızla tesisler yapılmaya başlandı. Osmaniye’nin dağlara doğru gelişmesi çok güzel bir durumdur. 

 

Osmaniye'ye 25 km uzaklıktaki Zorkun Yaylası, yıllardır beklediği ilgiyi nihayet görmeye başladı. Son yıllarda Osmaniyeliler, yaz-kış demeden Zorkun Yaylası'na akın ediyor. Aynı şekilde Olukbaşı Yaylası'na kurulan yeni yerleşim birimi de beklenenden fazla ilgi gördü ve şu an kotayı tamamen doldurmuş durumdadır. Eğer Zorkun Yaylası'nda yeni bir alan açılırsa, orası da kısa sürede dolacaktır. Bu nedenle, Orman Bakanlığı'ndan Zorkun Yaylası'nda yeni yerleşim yerleri açmasını bekliyoruz. Osmaniye’nin dağları yıllardır boş ve bir işe yaramıyor. Buraların vatandaşın kullanımına açılması, hem devlet bir ekonomik destek olur, hem de vatandaşların yaz aylarını rahat geçireceği bir alan olur.

 Osmaniye Valiliği de Zorkun Yaylası için önemli bir proje hazırlığında ve bu proje tamamlandığında kamuoyuna açıklanacak. Bu proje, Zorkun Yaylası'nın kaderini değiştirecektir.

 

Diğer yandan, Karaçay Mezarlığı'nın olduğu bölgede de çok güzel alanlar bulunuyor. Bu bölgeye de yeni tesisler kurularak halkın hizmetine sunulabilir. Yıllardır Osmaniyeliler yaz aylarında serinlemek için şehir dışına gitmek zorunda kalıyordu. Ancak artık birçok Osmaniyeli, şehir dışına gitmek yerine Osmaniye'nin serin yaylalarını tercih ediyor. Yapılacak tesislerin özellikle havuzlu olması, bu yerlerin daha fazla ilgi görmesini sağlayacaktır. Osmaniye'nin gelişmesi, değişmesi ve bir çekim merkezi haline gelmesi için yatırımların dağlık bölgelere yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu vesileyle, yatırım yapmak isteyenlere sesleniyorum: Osmaniye'nin dağlık bölgelerine otel yapın, yaşam merkezleri kurun.

  • Salı 34.1 ° / 22.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 21.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 34.2 ° / 20.6 ° Güneşli