Abdulkadir Şahin


Sinan Ateş, Mustafa Kuseyri  ve CHP

Tarih: 22 Mayıs 1970, Sol görüşlü (Leninist) öğrenci Mustafa Kuseyri,  Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunun Talebe Cemiyeti odasında başından vurularak öldürüldü.


        Tarih: 22 Mayıs 1970, Sol görüşlü (Leninist) öğrenci Mustafa Kuseyri,  Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunun Talebe Cemiyeti odasında başından vurularak öldürüldü. Aynı gün bütün sol gruplar ve solda görünen siyasi partiler Mustafa Kuseyri’nin  “ÜLKÜCÜ KOMANDOLAR”  tarafından öldürüldüğünü hatta bu işin esas  sorumlusunun MHP ve  Alparslan TÜRKEŞ olduğunu  iddia etmişler ve  Bu olayı   tamamen  MHP’nin denetiminde olan Ülkü Ocakları’na yıkmışlardı. Koca,  koca  profesörler cübbeleriyle arkalarında öğrencilerle birlikte  “KAHOLSUN FAŞİZM” yürüyüşleri yapmışlardı.   Öyle ki  12 MART MUHTIRASI ’nın  yolu bu taşlarla döşenmişti.

       Ancak 1971 yılı haziran ayında DEV_SOL’un yaptığı yasa dışı eylemlerde sahte kimlikle yakalanan  Nejat Arun isimli genç yapılan sorgulamada Mustafa Kuseyri’yi kendisinin öldürdüğünü itiraf etmiş. Sonraki yıllarda da ,   Sabah Gazetesi köşe yazarı Hasan CEMAL  “KİMSE KIZMASIN BEN KENDİMİ ANLATTIM” isimli kitabında  “

     “Ben, Cengiz Çandar, Emin Çölaşan, ve birkaç arkadaş basın yayın okulunun  talabe cemiyetinde otururken, Mustafa Kuseyri ve Nejat Arun yan odada  yeni aldıkları silahla rus ruleti oynuyorlardı birden bir silah sesi duyuldu içeri girdik ki mustafa kuseyri ölmüş. Olayın sıcaklığı ile mustafayı ÜLKÜCÜ KOMANDO’ların vurduğunu söyledik”. Diyerek olayları detayları ile ifşa ediyordu.

        Kendi işledikleri cinayeti  MHP nin üstüne yıkmak için her gün sokaklara dökülen sol ve CHP, şimdi de  katledilen Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde  Genel Başkan dahil, en üst düzey kurmayları ve partili avukatları ile mahkemeye müdahil olup, cinayeti MHP ‘nin üstüne yıkmak için elinden geleni yapıyor.  O kadar ateşli savunuyorlar ki CHP Şanlıurfa milletvekili  Mahmut Tanal mahkeme hakimi tarafından mahkemeden çıkartılıyor.

    Amaç bir taşla iki kuş vurmak.Hem MHP yi millet nazarında töhmet altında bırakmak, hem de Cumhur İtifakın’ın parçalanıp  dağılmasını sağlamak.  Son yıllarda sağ cenahtan. Özellikle ülkücü kesimden o kadar cinayete kurban giden masum insan oldu  , maalesef hiç birisinde CHP katil ya da katilleri aramadı.  Davaya müdahil olmadı hatta bir demeç bile vermedi.

       Pek sizce halkımız bu dava da ,   geçmiş yıllardan  bu kadar açık  sicili olan sol ve CHP’ ye  inanır mı ? onu da zamanla göreceğiz. Tek isteğimiz bir cinayete kurban giden Sinan kardeşimizin katil ya da katillerinin yakalanıp cezalarını çekmesi ve Sinan Ateşin eşi , anne ve babası ve sevenlerinin yüreğinin soğuması. Allah rahmet eylesin.

Kalın sağlıcakla.

  • Perşembe 34.2 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Cuma 36.1 ° / 21.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 35.9 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı