Bahri Çolpan

Tarih: 03.10.2024 14:57

Zaman Geçirme Odaları

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okurlar,

Osmaniye’deki sivil toplum odalarının birçoğunun sadece zaman geçirme için kullanılması büyük tepkilere neden oluyor.

Özellikle Osmaniye’nin en büyük odaları olan Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası, Osmaniye Ticaret Borsası, maalesef Osmaniye’nin gelişmesine ve değişmesine gram fayda sağlamıyor.

Bu odaların adı var, kendi yok. Nedense Osmaniye için hiçbir gayretleri de yok.

Önümüzdeki günlerde Antalya’da yapılacak olan Yörex Fuarına, Osmaniye’den de 200 bin lira para ödeyip katılacaklar. Tabi bu para sadece 1 tane stant kirası olarak ödenecek. Ağaların orada kalacağı otel ve başka masraflar için yolluk alacaklar. Antalya gezisinin maliyeti ne olur bilmemiz mümkün değildir.  Bu fuarın Osmaniye’nin tanıtımına hiçbir faydası olmayacak. Ancak ağalarımız buraya neden katılıyor ben anlayamadım. Kendileri bir açıklama yaparsa onu da yayınlarım.

Gelelim bölgemizdeki Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay’daki odalara. İnanın bazı gittiğimiz yerlerde görüyoruz. Bu illerde faaliyet gösteren odalar memleketi için hiçbir şeyden kaçınmıyor. Çünkü bu odaların başkanları vilayetini çok seviyor ve tanınması içinde canla-başla çalışıyor. Onlarla bizimkileri karşılaştırdığımızda arada uçurum var. Diğer illerdeki oda başkanlarının birçoğu holding sahibidir. Ufukları oldukça geniştir. Memleketine neyin fayda sağlayacağını, neyin sağlayamayacağını çok iyi bilirler.

 Bizim oda başkanlarının ufku çok dar olduğundan, Toprakkale’nin ilerisinde neler olduğunu bilmiyor ve bilmek de istemiyor. Sonuç böyle olunca da bulunduğu odaları zaman geçirmek için kullanıyorlar. Oysaki bu odalarda biraz hareket olsa 28 yıldır tanınma sıkıntısı çeken Osmaniye’yi herkes tanır. Bu arkadaşların öyle bir kaygısı yok. En büyük beklentileri Antalya’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bunları görmesidir. Ne diyelim, bizim elimizde bir yaptırım yetkisi yok. Olan biteni okuyucularımıza anlatmaya çalışıyoruz. İsteğimiz bu odaların zaman geçirme odası olmak çıkarak millete hizmet odaları olması yönündedir. Karar kendilerinindir. 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —