Bahri Çolpan


Adana’dan Bıktık Artık

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Bugün sabah gazeteci arkadaşım Serkan Talan aradı


Merhaba kıymetli okurlar,

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Bugün sabah gazeteci arkadaşım Serkan Talan aradı. Bahri bey “Osmaniye’nin yön işareti alınmış tescilli fıstığına Adana sahip çıktı”dedi. Birde fotoğraf attı. Baktım hakikaten Osmaniye fıstığını Adana fıstığı olarak tescil yaptırmışlar. Buradan çıkardığım netice şu: Sen memleketinin katma değeri olan Osmaniye fıstığına yeterince sahip çıkmazsan birileri mutlaka sahip çıkar. 

Bendeniz Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Genel Başkanlığı’nı yaptığım için, bazı şeyleri daha iyi biliyorum. Nasıl bizi zor durumda bırakıyorlar hepsine şahit oluyorum. Sizlere bu konuda biraz bilgi vereyim ve bana çok hak vereceksiniz.

Osmaniye’yi tanıtmak için bugüne kadar nereye gittiysek bir şekilde bizi Adana ile ilişkilendiriyorlar. Ya kardeş il Osmaniye oluyoruz veya Adana’ya bağlı Osmaniye gibi göstermelerinden çok rahatsız oluyorum. Hele birde içimizdeki Adana sevdalıları olması bizleri çok üzüyor. Ben asla Adana düşmanı değilim. Orada akrabağlarım ve beni seven çok dostum da var. Ancak Osmaniye 27 yıl önce kurulmuş bir vilayettir. Valisi var, İl özel idaresi var, müdürlükleri var, üniversitesi var, 80 plakası var ve her şeyi var. Müstakil bir vilayeti devamlı Adana’ya bağlı gibi göstermeleri neticesinde, Osmaniye bir türlü il olduğunu Türkiye genelinde kabul ettiremedim. Yeterince tanıtımı yapılmadığı için Osmaniye’yi kimse tanımıyor.

 27 yıldır anlatmaya çalışıyoruz. Her gittiğimiz yerde Osmaniye müstakil bir vilayet diyoruz. Ancak anlatamıyoruz. Osmaniye’nin vilayet olduğunu anlatmak sadece benim görevim değil. Bu kentte yaşayan herkesin görevidir. Cumhur ittifakı adayı İbrahim Çenet, seçim çalışmalarında devamlı Osmaniye’nin Büyük Şehir statüsüne kavuşacağını söylüyor. Sanırım biz o zaman müstakil il olduğumuzu daha iyi anlatacağız. Çünkü Osmaniye’nin etrafı 4 büyük şehirle çevrelenmiş maalesef biz bu zinciri kıramıyoruz. Oysa ki, Osmaniye, siyaseten ve tanınmış insanlarıyla, tarihi ve doğal güzellikleri ile 4 büyük şehirden daha güzel bir yerleşim birimidir. Sanıyorum Adana’dan kurtulduğumuz zaman Osmaniye çok daha iyi tanınacaktır. Büyük Şehir statüsü Osmaniye’nin tanınırlık oranını büyük ölçüde artıracaktır. 

Ben artık Adana muhabbetinden bıktım. Bir Osmaniyeli olarak “yeter” diyorum. Osmaniye Türkiye’nin 80. Vilayetidir. Herkes ne der, ne düşünür beni de fazla ilgilendirmiyor. Ben gücüm yettiği oranda Osmaniye’me sahip çıkacağım.  

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı