Bahri Çolpan


Altyapının Önemi


Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye’nin enerji hatlarının bir kısmı yeraltından geçse de, genel olarak yer üstünde, elektrik direklerinden kente enerji verilmeye devam ediyor. Dünkü aşırı fırtına gösterdi ki, bundan sonra bütün altyapılarımızı yer altına almalıyız. Özellikle Enerjisa’nın Osmaniye’de yapacağı yatırımları yeraltı sistemine yönlendirmesini arzu ediyoruz. Artık yer üstüne yapılan yatırım her türlü riski taşıdığı gibi çok fazla da kullanışlı olmuyor.

Gelelim Osmaniye’nin altyapısına. Osmaniye’nin önceki dönem Belediye Başkanı Kadir Kara, kentin altyapısı için çok mücadele etti. Nihayetinde başarılı da oldu. Osmaniye’nin altyapı ile ilgili projesini gerekli yerlerden onaylatarak çalışmalara başlandı. Ancak pandemi ve deprem gibi olaylar nedeniyle altyapı çalışmaları aksayarak devam ettiği için maalesef bitirilemedi. Altyapının ne kadar önemli olduğunu dün bir kez daha gördük. Aşırı esen fırtına, 30 dakikada ağaçları söktü, çatıları uçurdu ve elektrik tellerini kopardı. Osmaniye’de dünkü felaketten dolayı birçok bölgeye elektrik verilemedi ve yollara devrilen ağaçlar ulaşımı zorlaştırdı.

Bir kentin sağlam bir altyapıya sahip olması, olası felaketlere karşı en büyük önlemdir. Osmaniye’nin kentleşmesi için artık elektrik tellerinin yerin altına alınması ve diğer altyapı çalışmalarının da acilen tamamlanması gerektiğini düşünüyorum.

  • Perşembe 32.9 ° / 21.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.5 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 35.4 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı