Bahri Çolpan


Ankara programımız muhteşem olacak

Geçtiğimiz yıl, 1. etkinliğimizi 9-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise, Osmaniye’yi tanıtım günlerinin 2. etabını 19-22 Eylül tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapacağız.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

 

Geçtiğimiz yıl, 1. etkinliğimizi 9-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise, Osmaniye’yi tanıtım günlerinin 2. etabını 19-22 Eylül tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapacağız.

 

Geçtiğimiz yıl yaptığımız etkinlik ilk olduğu için bazı eksiklerimiz olmuştu. Önümüzdeki ay yapmayı planladığımız Osmaniye tanıtım günlerinin dolu dolu geçmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

 

Özellikle Osmaniye’nin başta yöresel yemekleri olmak üzere, Osmaniye’nin yerel sanatçıları ve âşıklarını sahneye çıkararak Ankaralılara unutamayacakları bir program sunacağız.

 

Geçtiğimiz yıl Osmaniye’den yeterince katılımcı götürmeyi başaramamıştık. Ancak bu kez etkinliğimizdeki katılımcı sayısının daha fazla olmasını bekliyoruz. Hepimizin bildiği gibi, her şey birdenbire olmuyor. İnsanlarımıza yaptığımız etkinliği anlatarak, katılım sağlamalarını talep edeceğiz.

 

Biliyorsunuz, Osmaniye’nin il olduğundan bu yana böyle bir etkinlik çalışması yapılmamıştı. Biz Osmaniye’yi Tanıtma Derneği olarak böyle bir etkinlik başlattık ve elimizden geldiği ölçüde Türkiye’nin her yerinde Osmaniye’yi tanıtmak için bu tür organizasyonlar yapacağız. Bu tür etkinliklerle Osmaniye’yi ne kadar fazla tanıtırsak, bize o kadar fayda sağlar. Tanınan bir il ile tanınmayan bir il asla aynı olamaz. Biz de buradan yola çıkarak Osmaniye’mizi herkesin tanımasını istiyoruz. 28 yıllık vilayet olan Osmaniye, keşke bu etkinliklere daha önce başlanmış olsaydı. Osmaniye’nin kaybedecek bir günü bile yok. Hep beraber Osmaniye’yi tanıtmak için canla başla mücadele etmeliyiz. Biz bir yükün altına girdik, lütfen bizi yalnız bırakmayın.

 

Ayrıca, Osmaniye’yi tanıtma konusunda bizi bir an olsun yalnız bırakmayan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz Bey'e şükranlarımı sunuyorum.

  • Pazar 28.9 ° / 21.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.5 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı