Bahri Çolpan

Tarih: 23.09.2024 19:08

Ankara’dan Gelirken

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okurlar,

Ankara’ya 50 kişilik ekibimizle gittik ve yapabildiğimiz kadar Osmaniye’mizi tanıttık. Tanıtım günlerimize Osmaniye Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz bey, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya Gedik, Gelecek Parti Gurup Başkanı ve İstanbul Milletvekili Av. İsa Mesih Şahin, TBMM Başkanı Başmüşaviri Dr. Şeref İba,  önceki dönem Valilerimizden İsa Küçük,  Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Yunus Keleş, Milli Eğitim Bakanlığı’nda müfettiş hemşehrimiz Mahmut Öztürk ve Ankara’da yaşayan hemşehrilerimiz katıldı.

Başkent’te 28 yıldır yapılmayan etkinliği biz yaptık. Hem de bu yıl 2. düzenledik. Bu organizasyondan da alnımızın akıyla çıktık. Eksiklerimiz olmuş mudur? Mutlaka olmuştur. Hatamız olmaması için elimizden geleni yapıyoruz.

Yaptığımız her etkinlikte Osmaniye’nin tüm güzelliklerini ziyaretçilere anlatmaya çalışıyoruz. Gelen her ziyaretçi de Osmaniye’nin müstakil vilayet olduğu öğrenince oldukça mutlu oluyor.

Biz Ankara’da yabancıyız. İsterdik ki, hemşehrilerimiz bizim etrafımızı çevirsin ve bize yabancılık çektirmesin. Memleketine sahip çıksın. Maalesef bu samimiyeti göremedik. Hatta bazılarının “onlar bizden değil” dediğini bile duyduk. Acaba biz mi onlardan değiliz, onlar mı bizden değil, ne desek bilmiyorum ve takdiri Osmaniyelilere bırakıyorum. 

Böyle güzel etkinlikleri keşke birisi çıksa “ben sizden daha iyi yaparım, çekilin kenara” dese çok mutlu oluruz. Hem hiçbir şey yapmayıp, hem de eleştirmek yanlıştır. 

Ankara’daki etkinliğimiz bir çok ulusal tv ve gazete yer buldu. Bu da Osmaniye’miz adına güzel bir gelişmedir. Zaten bizim hedefimiz Osmaniye’nin vilayet olduğunun duyurulmasıydı. Onu da kaç kişiye duyurabildiysek bizim açımızdan bir kazançtır. Bu etkinlikte elimizi dört elle tutan başta Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beye, Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba ve Yarbaşı Belediye Başkanı Ökkeş Aksoy’a çok teşekkür ediyorum. İnanın bu tür etkinliklerin büyük getirisi olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz. Bizi eleştirenler boş işlerle uğraşmasın ve elimizden sıkıca tutsunlar. 

BİZİ ÇOK ÜZDÜLER 

Ankara etkinliğini yaptığımız millet bahçesinin önünde oto park çalışması vardı ve gelen hiçbir ziyaretçi aracını durduracak yer bulamadı. Orada etkinlik yapan diğer vilayetler bir şekilde adamını bulup, organizasyon boyunca çalışmaları durdurmuşlar.  Maalesef biz bunu başaramadık ve aramadığım yer kalmamasına rağmen işimizi çözemedik. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki çok eski bir arkadaşım olmasına ve bana da bir bölgeyi açarak araç durdurmaya izin vereceğini söylemesine rağmen netice alamadık. Çok üzüldük ve sahipsizliğimize kahrolduk. Nihayetinde bu etkinliği de bitirdik. Herkes yaptığından dolayı kendisini sorgulasın.  

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —