Bahri Çolpan


Asansör Rezaletinden herkes şikayetçiymiş

Dün köşe yazıma konu olan Asansör rezaleti başlıklı yazım büyük ses getirdi. Elektronik postamıza 100'lerce şikayet maili geldi.


Merhaba kıymetli okurlar,
Dün köşe yazıma konu olan Asansör rezaleti başlıklı yazım büyük ses getirdi. Elektronik postamıza 100'lerce şikayet maili geldi.
İlk bakışta asansör olayı çok önemli bir konu gibi görünmese de, asansöre günlük olarak ihtiyaç duyan insanlar için çok fazla önem arz etmektedir.
Osmaniye'de çok katlı apartmanların hemen hepsinde asansör var. Çok katlı binalarda ise, en az 150 kişi yaşıyor. Binaların üst katında oturan insanlar için asansör çok fazla önemi vardır. Hele ki, yaşlı insanlar için asansör olmazsa olmaz anlamındadır. Osmaniye'nin şansızlığından mı desem, yoksa binayı yapanların para kazanma hırsından mı desem, binalara takılan asansörler maalesef çok işe yaramıyor. Asansöre bindiğinde, geri inme şansın çok az. Her an her şeyle karşılaşabilme durumun var. Asansöre binen hemen herkese bin bir dua ile tekrar inebilir miyim diye düşünüyor. Hatta bazıları evden birisine kapıda bekle, ben inmeden içeri geçme bile diyor. Ya kimsesi olamayan ne yapsın? 

Panik atak hastası olup da asansörün içinde kalanların feryat figanları da içimizi yakıyor. Bu durum hemen her apartmanda yaşanıyor. Yazık değil mi bu insanlara. Asansörleri Türkiye genelinde Makine Mühendisleri Odası denetliyor. Yeşil ve mavi olmak üzere 2 farklı etiket veriliyor. İnanın gidin bakın o binilebilir etiket yapıştırılan asansörlere, bir binin inceleyin. Kapıları takır tukur vuruyor. İçine bindiğinde sallana sallana düşecek gibi gidiyor, durduğun da kapı 1 dakika sonra zor güç açılıyor. Çok sıkı bir denetim yapmalarına rağmen yine de Osmaniye'deki asansörlerin % 80'ı Allaha emanet çalışıyor. Bu asansör mevzuna iyi bir neşter vurmak gerekiyor. Ucuz, kalitesiz ve göstermelik asansör takan müteahhitlere çok ağır cezalar uygulamak gerekiyor.
Ben kendi çapında bir Osmaniye sevdalısı olarak müteahhit arkadaşlara bir öneride bulunmak istiyorum. Binanızı güzelce yaptınız. Asansörünüzü de en kaliteli takın ve alıcılara ona göre fiyat verin, canı isteyen alsın. Hatta satarken "asansörünüz en iyi kalite, rahat rahat binebileceksiniz" deseniz, kimse itiraz bile etmez. Memnun bile olurlar. Çok katlı binalarda asansör en çok ihtiyaç duyulan şeydir. Müteahhit arkadaşlar gelin bundan sonra yapacağınız binalara en iyi asansörü takın bende sizin karşılıksız reklamını yapayım.   

  • Perşembe 38 ° / 20 ° Güneşli
  • Cuma 32.7 ° / 19.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 31.7 ° / 18.8 ° Güneşli