Bahri Çolpan

Tarih: 10.10.2024 17:58

Babalık Onun Ruhunda Var!

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Osmaniye’mizin değerlerini elimizden geldiği oranda gündeme taşımaya karar verdim.

 

Bugünde sizlere Osmaniye’nin farklı bir değeri olan Şükrü Baba’dan bahsedeceğim.

Şükrü Baba yıllar önce Osmaniye’ye Şanlıurfa’dan gelerek yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. Hepimiz biliriz Osmaniye’de genel olarak güneydoğulular gıda işi ile ilgilenirler. Şükrü Baba’da lokantacılık sektörünün her kademesinde çalışmış, uzman bir kişidir.

Yaklaşık 35 yıl önce Akbank’ın arkasındaki pasajda tabla da kebap yaparak başlayan bireysel iş hayatında, Baba ünvanını almış bir kişidir. Ancak baba ünvanını taşımak Şükrü Baba’nın ruhunda var! Baba lakabı Şükrü Baba’ya gerçekten çok yakıyıyor.

 

İsterseniz size Baba ünvanını nasıl almış biraz ondan bahsedeyim. Şükrü Baba çok cana yakın, babacan tavırları olan, hayatta parayı hiç sevmeyen, yoldan geçen garibanlara yemek ısmarlayan, yanına gelen herkesi ağırlayıp gönderen bir kişidir ve bunun içinde gelenler hep “Şükrü Baba”diyerek bu ünvanı vermişler.  

 

Baba olmak, Baba kalmak da hiç kolay değil. Şükrü Baba gerçekten lakabının hakkını veriyor. Yıllardır lokanta sektörünün önemli isimlerinden olmasına rağmen Şükrü Baba, mesleğe başladığı günle bugün aynı yerdedir. Parayla pulla fazla işi olmadığı için 45 yıllık iş hayatı serüvenin de, para biriktirmek yerine, dost ve arkadaş biriktirmiş. Osmaniye’de Şükrü Baba olarak bilenen Şükrü bey babalığını tam tescillemek için bir de ne yapmış biliyor musunuz?  Soy ismini de nüfusta baba yaparak tescillemiş.

Geçtiğimiz günlerde Şükrü Baba, kebap yiyemeyen öğrenci fakir fukara için öyle bir uygulamaya geçmiş ki, 130 liraya kebap dürümü ve ayran veriyor. Bu uygulamayı geçen gün kendisine sordum. Neden çorba fiyatına dürüm veriyorsun diye. Şükrü Baba, “Bahri bey bizler bulup yiyoruz. Ancak akşama kadar bizim lokantanın bulunduğu bölgeden bir sürü insan geçiyor ve etin kokusunu alıyor. Ben 35 yıldır bu sektördeyim. Bana gelen kimseyi kırmadım ve ikramımı yaptım. Gelemeyen, söylemeye çekinenler içinde maliyetine herkes kebap yiyebilsin diye fiyatı çok aşağıya çektim. Özelikle öğrencilerde kebap yesin amacındayım. Ben zaten yıllardır paraya pula önem vermeden yaşadım. Bundan sonra da değişecek halim yok. Baba olmak kolay değil. Bir kişi canı kebap isteyip yiyemezse ben kahrımdan ölürüm. Biz para kazanmayalım, ancak insanlarımız uygun fiyata kebap yiyebilsin bu da bana yeter”dedi.  


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —