Abdulkadir Şahin


Başarılamamış Bir Darbenin Ardından

Başarılamamış Bir Darbenin Ardından


       Dün yani 15 Temmuz , sekiz  yıl önce  Türk Milleti’nin Demokrasi’yi saf dışı bırakmak isteyen darbecilere karşı , devletine ve demokrasi’sine sahip çıknma konusunda tüm Düya’ya örnek olan şanlı . şerefli direnişinin yıldönümüydü. Yüce milletimiz 251 şehit , iki bin’in üzerinde yaralı(gazi) vererek emperyalist darbecilerin ve onların ipini elinde tutanların tuzaklarını başlarına yıkmıştır. Bu olaya tiyatro ya da senaryo demek şehit ve gazielrimize ve onların ailelerine saygısızlıktır.

      O gün yani 15 temuz akşamı Adıyaman’daydık , kızmızı ve torunlarımızı ziyarete gitmiştik. Onlar bizi Adıyaman  Seyir Tepesine götürmüşlerdi.  Sipariş verdiğimiz semaver çayımız geldi.  İlk  bardaklarımızı doldurup içerken, Okulunun  hazırlamış olduğu AB projesi kapsamında Macaristana giden  öğretmen yeğenim abisini (damadımızı) aradı ve “Abi , biz Macaristan Hava alanındayız . Ancak burada Türkiye’ye olan seferler iptal edildi diyorlar. Bir şey mi oldu yoksa” diye soru sordu. Aynı anda yan tarfataki masada oturan gençler sosyal medya’dan Yavuz Sultan Selim Köprüsünün Jandarma tarafından kapatıldığı ile ilgili bir video izliyorlardı.

    Bu haberi duyar duymaz daha önce yaşadığımız darbe ve darbe girişimlerini hatırladım ve  “çocuklar kalkın  galiba İHTİLAL var” dedim. Öyle ya İstanbul şehir merkezi ve  jandarma. hemen kalktık.

       Araba ile eve vardık kızımı ve torunları eve bıraktık , eşim ve küçük kızımla arabanın klaksonlarını çalarak valilik önündeki meydana gittik o esnada orada 15-20 kişilik bir  kalabalık toplanmıştı. Meydandayken Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor aradı ve “Abi mimar sinan, Karaboyunlu ve diğer mahallelerdeki arkadaşları ara, acele  partiye gelsinler diye telefon etti. 

      Ertesi sabah erkenden kalkıp Osmaniye’ye geldik.Akşam parti binası önünde toplantı ve nöbet vardı. Etrafı kolaçan edince düne kadar azılı FETÖCÜ diye tanıdığım birkaç şahsın da orada olduğunu ve slogan attıklarını gördüm. Hatta bunlardan bazılarına  mikrofon da verildi.

      Günlerce nöbet tuttuk ,haberlerde yapılan operasyonları ve zaman içinde  olanların tasfiye haberlerini dinledik. Geçen haftaya  kadar  da, hala kökleri kurutulmuş değildi. Çünkü hala operasyonlar devam ediyordu. O günlerde yeni bir kelime öğrenmiştim  İLTİSAK . Haber programlarında  FETÖ İLE İLTİSAKLI diyerek başlayan haberler dinledik. Merak edip TDK sözlüğüne baktım.

İLTİSAK: bağlantılı, ilişkili ve kavuşma. Birleşme anlamlarına geliyıormuş. Yani FETÖ ile ilişkili , bağlantılı gibi. İşte o günlerde FETÖ ile iltisaklı diye suçlu , suçsuz pek çok kişi yakalandı , tutuklandı, işinden oldu, suçsuz olanların pek çoğu kurtuldu, arada boşa yananlar da mutlaka olmuştur.

    Ancak bu gün bakıyorum da halkın nazarında  haddinden fazla FETÖ İLE İLTİSAKLI olan pek çok kişi özellikle siyaset kurumunda saltanat sürüyor. Fetöcülerin pek çoğu  bir  Siyasi partinin hele hele iktidar partisinin  yönetiminde olmayı kendileri için kurtuluş reçetesi olarak görüyorlar., haksız da sayılmazlar.

    Şöyle bir baktığımızda  o iltisaklılardan pek çoğunun hala  siyaset kurumunun önemli koltuklarında  oturduklarını  görüyoruz. Bütün bunların sonucunda şu kanaate vardım. Türkiyede Cumhurbaşkanı’ndan başka RETÖ’ye  karşı mücadele eden yok. Peki FETÖ biter mi?

    SİYASET KURUMU FETÖDEN TEMİZLENMEDİKÇE , DEVLET FETÖDEN TEMİZLENEMEZ.

  • Perşembe 34.2 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Cuma 36.1 ° / 21.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 35.9 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı