Bahri Çolpan

Tarih: 22.11.2023 17:30

Başka Osmaniye Yok

Facebook Twitter Linked-in

Başka Osmaniye Yok

Merhaba çok değerli okurlarımız,

Osmaniye 1996 yılında il statüsünü kazanmış Türkiye’nin 80 plakalı vilayetidir.

Ancak Osmaniye vilayet olduğundan bu yana Adana’dan yakasını bir türlü kurtaramadı. Ne yapıyorlarsa bir şekilde Osmaniye’yi Adana ile ilişkilendiriyorlar. Adana ile Osmaniye’yi ilişkilendirenlerin bu işte suçu varda bizim yok mu? Var hem de çok. Sen memleketine sahip çıkıp kentini tanıtmazsan herkeste seni hala Adana’nın ilçesi olarak bilir ve 27 yıldan bu yana da bu iş böyle devam ediyor. Sen istediğin kadar Osmaniye vilayet de. Osmaniye dışında ilimizi tanımayanlar her platformda Adana ile ilişkilendirmeye devam eder.

Osmaniye’de ve dışarıda yaşayan tüm hemşehrilerimiz artık kafasını iki elinin arasına alıp uzun uzun düşünmelidir.

Artık 27 yıldır devam eden bu ilişkilendirme olayı artık son bulmalıdır.

Bu konuda başta, Osmaniye Milletvekili MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, Eski Bakan ve Milletvekili Derya Yanık, Milletvekilleri Seydi Gülsoy ve Dr. Asu Kaya, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, siyasi parti il başkanları olmak üzere hepimize büyük görevler düşmektedir.

Yeter artık. Adana’nın ilçesi veya kardeş ili olmaktan bıktık.Ben her gittiğim yerde dilimin döndüğünce anlatıyorum, ama ne derece başarılı oluyorum bilemiyorum.

Osmaniye’yi Tanıtma Derneği olarak bu söylemden bıktığımız için Osmaniye Tanıtım Günlerini başlattık. İzmir ve Ankara’da tanıtımlarımızı yaptık. Ancak bu kez de yöneticilerden ve esnaflardan yeterince destek göremedik. Osmaniyeli olan herkes memleketinin tanıtım seferberliğine sahip çıkmalıdır. Bizim yapacağımız çalışma bir yere kadar geliyor ve orada kalıyor. Osmaniye’yi herkesin tanıması için mutlak surette faaliyetler yapılaması gerekiyor. Bunu illa da bizim yapmamız şart değil. Osmaniye Valiliği ve Belediyesi de bu işi rahatlıkla yapabilir. Çünkü her iki kurumda Osmaniye’nin sahibidir ve bütçesi de tanıtım için vardır.

Birkaç sözümde Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ve Osmaniye Ticaret Borsası başkanlarına olacak.

Osmaniye bizim olduğu kadar sizinde memleketiniz. Siz bu memleketin sanayicisi ve çiftçisinin aidatlarını alarak ayakta durmaktasınız. Sizde artık elinizi taşın altına koyun. Çünkü başka Osmaniye yok.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —