Bahri Çolpan


Başka Osmaniye Yok

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Bugün ki, makalemin başlığını "Başka Osmaniye yok" diye attım.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 
Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Bugün ki, makalemin başlığını "Başka Osmaniye yok" diye attım. 

Türkiye genelinde bir çok yerde Osmaniye var. Ancak vilayet olan Osmaniye 1 tane vardır. Osmaniye'ye sahip çıkmak, kent bilincini oluşturmak hepimizin görevidir.
Bugün gündemde 6 Şubat asrın felaketinde bin 32 vatandaşını kaybeden Osmaniye'nin deprem bölgesinden çıkarılmasıydı. Şöyle bir düşünüyorum Türkiye genelinde Osmaniye'den güçlü başka vilayet olduğunu sanmıyorum. Cumhur ittifakının başkenti Osmaniye'dir. Her seçimde cumhur ittifakını 1. çıkaran Osmaniye'dir. 20 yıldan bun yana yerel seçimlerde cumhur ittifakına Belediye'yi teslim etmiş bir Osmaniye vardır. 
Türkiye'nin önde gelen siyasetçisi, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Devlet Bahçeli Osmaniyelidir. Önceki dönem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye Milletvekilidir. Seydi Gülsoy o da çiçeği burnundaki yeni Milletvekilimizdir. Osmaniye Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz iyi bir devlet adamıdır. İş yaptırtmanın yolunu yordamını gayet iyi bilen birisidir.
 

Peki buna rağmen Osmaniye niye istediğini alamıyor.


Siyaseten bu kadar güçlü bir memlekette Hava Limanı kesinlikle olması gerekir. Osmaniye'ye hava limanı yapılsa 1.5 milyon nüfusa hizmet eder. Kesinlikle zararda etmez.

30 bin kişilik stadyum olmazsa olmazımızdır. Profesyonel ligde takımımız vardır ve mevcut stadyumumuz çok eskidir. Daha sayacağımız çok eksiğimiz vardır. Ak Parti Türkiye'nin birçok yerine önemli hizmetlerde yaptı. Osmaniye'yi neden ihmal etti anlamak mümkün değil.
Benim aklıma hemen şu geliyor. Osmaniye fazla tanınmadığı için hala Adana'nın ilçesi gibi görülüyor.Adana'ya yapılan yatırımları buraya mı yapıldığını zannediyorlar. Yani bunun başka izah tarzını bulamıyorum.Siyaseten bu kadar güçlü bir yer asla sahipsiz bıralımaz. Hadi bizim hatırımız yok olabilir. Ancak bu memleketin sahibi güçlü siyasetçilerin hiç mi hatırı yok.
Bari bu dakikadan sonra Ak Patli ve MHP'li siyasetçiler bir araya gelerek başka Osmaniye'nin olmadığı için bu kente elele verek bir şeyler yapmasını arzu ediyorum. Özelikle depremde büyük acı yaşayan Osmaniye'nin yeniden afet bölgesine alınarak, bazı istisnalardan yararlanması için gereğinin yapılmasını bekliyorum. Bu kadar acıyı yaşayan bir kente böyle davranılması kabul edilemez. 
Diğer yandan Osmaniye'nin gururu Dr. Devlet Bahçeli'nin de memleketine biraz daha duyarlı davranmasını istiyorum. Osmaniye öz evladı olan Bahçeli'nin bir kaç Tv programında Osmaniyeli olduğunu söylemesi bizi ayrıca sevindirecektir. Osmaniye'nin de tanınırlığını artıracaktır. Çünkü başka Osmaniye yok.

  • Pazartesi 35.9 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Salı 37.4 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.9 ° / 20.7 ° Güneşli