Bahri Çolpan


Bir Firma Yolları Teslim Almış

Osmaniye için altyapı çalışması büyük bir önem taşımaktadır.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Osmaniye için altyapı çalışması büyük bir önem taşımaktadır. Şu anki altyapı, elli yıl önceki nüfusa göre yapılmış olup, mevcut nüfus ve ihtiyaçlara cevap verememektedir. Bu sebeple altyapı çalışmalarının hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, yapılan hizmetlerin vatandaşları rahatsız etmemesi de gerekmektedir. 

Osmaniye’nin altyapı çalışmalarını sürdüren firma, şehrin birçok caddesini trafiğe kapatmış durumdadır. Osmaniye, konum olarak büyük bir yer değildir ve birkaç önemli cadde dışında fazla caddeye sahip değildir. Mevcut birkaç caddenin de firmanın aylardır süren çalışmaları nedeniyle kapatılması, trafiğin felç olmasına neden olmaktadır. Firmaların hızlı çalışmasına karşı değiliz; ancak bu firma on bölgede çalışma yapıp yolları kapatacağına, üç yerde çalışma yaparak işini hızlı bir şekilde tamamlayıp trafiği aksatmaması daha uygun olur diye düşünüyorum. Belki yöneticiler farkında değil ama Osmaniye trafiği gerçekten karmaşık bir hale gelmiş durumdadır.

Bir taraftan iş yaparken diğer taraftan insanlara eziyet etmek doğru değildir. Özellikle Salı Pazarı yolunda çalışma yapan altyapı firması, buradaki çalışmayı bir aydır bitirememiştir. Bu çalışma anlayışı çok yanlıştır. Tekrar belirtmek isterim ki, bu çalışma sisteminden vazgeçip acilen çalışma sahasını azaltarak yolları trafiğe açmak için çaba gösterilmelidir. Birçok caddeyi kapatarak hizmet etmek, hizmet etmekten çıkıp eziyete dönüşüyor. Yolların kapatıldığı bölgelerdeki esnaflara bir dokunsanız, bin ah işitirsiniz. Birçoğu işyerini siftah yapamadan kapatmaktadır. Ödemesi olan esnaflar, iş olmadığı için hiçbir ödemesini yapamamaktadır. Eğer altyapıyı yapan firma bu şekilde vurdumduymaz davranırsa, esnaflar büyük zarar görecektir.

Ayrıca Osmaniye’nin trafiğini bir firmanın eline bırakıp, seyretmekte doğru değildir.  

  • Pazartesi 34.5 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 35 ° / 21.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 35.8 ° / 21.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı