Bahri Çolpan

Tarih: 24.09.2024 16:52

Birleştirici Olmak Daha Önemli

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye’nin gelişip, kalkınıp ve bölgenin yıldız vilayeti olması için herkesin elele vermesi gerektiğine inanıyorum. 

Yıllardır Osmaniye ne çektiyse hep birbirinin çukurunu kazmaktan çekti. Osmaniye’nin en büyük hastalığı bir birini çekememe ve hasetliktir. Bu kentte maalesef iki kişinin yan yana gelmesi asla istenmiyor. Osmaniye’de tarihine şöyle bir göz atın ve bakın, çok ortaklı birçok şirket kurulmuş ya kısa sürede batmış, ya da ortaklık yürümemiş, şirketler kapatılmış ve herkes kendi yoluna gitmiş.

Çevremizdeki illere şöyle bir bakın. Dev gibi yerel şirketler var ve tıkır tıkır da çalışıyor. Hepsinde binlerce insan çalışıyor. Bulunduğu bölgeye de çok büyük katma değer katıyor. Bizde çok ortaklı şirket kaç tane var, hadi çıkın bu soruya cevap verin. Bence hiç yok. Olmazda. Çünkü biz iki kişi bir araya gelip bir birimizin ekmeğine göz dikersek olacak da budur.

Gelin bu hasetliğe, bir birimizi çekemeye son verelim, birleşelim, birleştirici olalım ve memleketimizi daha güzel yerlere götürmek için mücadele edelim.

İnanın birleştirici olmak kadar güzel bir şey yoktur. Yanındaki insana tahammül etmek kadar mükemmel bir iş yoktur. Bize bulaşmış bu hastalığı yendiğimiz zaman Osmaniye’yi ben çok güzel günlerin beklediğine inanıyorum.

Osmaniye’deki para sahipleri faize para koymak yerine birazcık istihdama yönelik çalışmalar yapın. İşadamlarına sesleniyorum. Osmaniye fıstığı artık dünya markası olmuş durumdadır. Ancak ne hikmetse kimse bu alana ciddi bir yatırım yapan işadamımızı göremiyorum. Halbu ki, Osmaniye’nin fıstığından birçok ürün çıkarılabilir. Güzel bir ambalaj çalışması ile Türkiye pazarına çok rahatlıkla Osmaniye fıstığı satılabilir. Fıstık ezmesi, helvası ve fıstık yağı şimdilik aklıma gelenler. Böyle bir değerli ürün elimizin altında olmasına rağmen bu alana entegre bir tesis kurup el atan kimse yok. Kabak çekirdeğinin 400 liradan satıldığı Türkiye pazarında Osmaniye fıstığı 150 liraya satılıyor. Bunun en önemli sebebi de bu işe ciddi bir yatırım yapan yok. Meydan boş olunca da ürün para etmiyor. Gelin elele verelim ve Osmaniye fıstığını işleyecek büyük bir fabrika kuralım.     


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —