Bahri Çolpan

Tarih: 11.07.2024 15:07

Biz neyin kavgasını veriyoruz?

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okullarımız, 

Ben Osmaniye’nin aşığı, sevdalısı ve kendisini bu kentin sahibi gibi gören biriyim. Osmaniyeliler maalesef ki, memleketin sorunları konusunda çok duyarsızlar. En güzel yaptıkları şey, memleketin sorunlarını bizimle paylaşmalarıdır. Gözlerinin önünde her türlü olumsuzluklar yaşanır, sadece seyrederler ve aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali sessiz kalmayı tercih ederler. Değerli dostlar gördüğünüz bir haksız işlemi sosyal medya sayfanıza yazmakla size kimse bir şey yapmaz. Kimse düşmanda olmaz. Eğer her yazılan için bir düşman olsa, bizim binlerce düşmanımız olması lazım. Biz sorunları gündeme getirince inanın çözüm oluyor. Ancak sizde yanlış gördüğünüz bir uygulamayı gündeme getirdiğinizde çözümün çok daha hızlı olduğunu göreceksiniz. Yani görevini yapmayan bir kurumu yazmak suç değildir. Hatta bir kurumun yanlış işini yazanı o kurumun tebrik etmesi lazım ki, kendilerini uyardığı için. 

Değerli okuyucularımız, ben bu memlekette yaşıyorsam ve bu memleketin bir Aydınıysam, bu memleketin sorunlarını da gündeme getirmek, yetkilileri uyarmak asli görevimdir. Gazeteciler gördüğünü bir yanlış işi yazmalı ki, çözüme kavuşsun.  Yetkililer her şeyi görmeye bilir.  Biz onlara sorunları aktardığımızda meseleyi çözer giderler. 

Eğer bizler, susarsak o zaman memleket inanın elden gider. Ben her gün Osmaniye’nin hemen hemen birçok yerini günlük olarak geziyorum ve memleketin ne sıkıntısı var onu not alarak dilimin döndüğünce yazmaya çalışıyorum. Bu memleket için bizim verdiğimiz kavgayı, hem yetkililer, hem de sizler verseniz inanın Osmaniye sorunsuz bir kent olur. Bu kentin sorunları, bizim şahsi meselemiz değildir. Bu kentte herkes yaşıyor. Sizler de bu kendin sorunlarıyla içiçe yaşıyorsunuz. Hiçbirinizin sessiz kalma gibi bir lüksü olamaz. Şunu bilmenizi isterim ki, bu memleketin sorunları el ele verirsek çözülür. Sorunsuz bir Osmaniye’de yaşamak isteyen herkes elini taşın altına koymalıdır. Bizim bu memlekette katlarımız, yatlarımız ve tarlalarımız yok. Buna rağmen biz bu kadar çırpınıyorsak, biraz da siz çırpının. Hepinizden Memleketinizin Sorununa sahip çıkmasını istiyorum.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —