Bahri Çolpan

Tarih: 03.09.2024 15:09

Bizi susuz bırakmayın

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

6 Şubat‘ta yaşanan asrın felaketi depremin ardından, Osmaniye çok büyük zarar gördü. Binlerce insanımız öldü. Bir çok işyeri ve ev yıkıldı. Yollar bozuldu. Yeniden yapılanma sürecinin başladığı için ister istemez, çalışmalar  yapıldığı için yollarda yeni bozulmalar da meydana geldi. Yani Osmaniye’nin yollarının hali perişan. Buna eyvallah diyoruz. Sıkıntılara katlanıyoruz. Ancak katlanamadığımız tek şey susuzluk. İskenderun’a bile Osmaniye’den içme suyu giderken, Osmaniye’nin susuz yaz geçirmesi kabul edilemez.   

Yaz aylarının sonuna yaklaştığımız şu günlerde insanlar yayladan geliyor. Denizden geliyor ve haliyle evini temizlemesi gerekiyor. Bunun için de en önemli gereksinim sudur. Ancak sularımızın sık sık kesilmesi inanın milleti bıktırdı. Bu millet bozuk yollara, toza dumana inanın katlanıyor ve hiç sesi çıkmıyor. Ancak susuzluk çekilmiyor. Su olmadığı zaman her şey altüst oluyor. Ne olur şu sularımızı kesmeyin. Arıza olan yerleri ise, çok hızlı bir şekilde yaparak bu insanlara susuz bırakmayın. Her şeye razıyız, susuzluğa razı değiliz. Patlayan veya kırılan su borularını yapmak çok zor değil. Teknolojinin oldukça geliştiği şu yıllarda tamir onarım çok hızlı yapılabiliyor. Su arızalarına en hızlı şekilde yapın. Gerekirse su tamirini en hızlı yapmak için bir teknik geliştirin. Olmazsa yeni bir ekip kurarak, içme suyu şebekelerinin bozulan yerlerinin en seri şekilde yapılmasını sağlayın. Artık bıçak kemiğe dayandı. Susuzluk çekilmez oldu. Ne yapın edin millet susuz bırakmayın. İçme suyu ile ilgili aldığımız şikayetlerden artık bıktık. Hemen hergün içme suyu ile ilgili 50’ye yakın şikâyet alıyoruz.

 Ayrıca içme suyu olayını gündeme getirmekten bıktık. Bu işe bakan arkadaşlar gerçekten sizler bu milletin yüzüne nasıl bakıyorsunuz. Su arızası ile ilgili çok çabuk bitecek işlerin sizin beceriksizliğiniz yüzünden çok geciktiğini duyuyoruz. Yapmayın etmeyin bu milleti susuz bırakmayın.

Önceki Belediye Başkanı Kadir Kara döneminde ben su kesintisine fazla rastlamıyordum. Şimdi ne oldu da içme suları devamlı kesiliyor, anlamak mümkün değil.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —