Bahri Çolpan


Bölgesel eziyet

Bir hizmet yapılırken, özelikle ulaşım dikkate alınır ve bunlar temel atılmadan çok iyi hesaplanır.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,
Bir hizmet yapılırken, özelikle ulaşım dikkate alınır ve bunlar temel atılmadan çok iyi hesaplanır. Çukurova Bölgesel Havalimanı yapılırken, nasıl hesap yapıldı. Ulaşım neye göre hesaplandı bilemiyoruz. 
Adana Şakirpaşa Havalimanı, Mersin’in Tarsus İlçesi'ne yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle kapatıldı. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanmayacağını nice üst düzey yetkililer söyledi ve söz verilmesine rağmen yine de kapatıldı.
Adana Şakirpaşa Havalimanı Osmaniye'ye 90 km’dir. Osmaniye’den ulaşım kolay oluyordu. Şimdi Çukurova Bölgesel Havalimanı’na gitmek için 130 km yol gitmeniz gerekiyor. Bu nasıl bir hizmet anlayışı? Bir uçağa binebilmek için bu kadar yol gitmek Allah’tan reva mı? Çukurova bölgesel havalimanı bu şekliyle insanlara hizmet yerine eziyet olarak yapılmış durumdadır. Osmaniye’den mecbur kalmayan hiç bir insan artık hava yolunu tercih etmiyor ve yerine karayoluyla veya kendi aracıyla gitmeyi tercih ediyor. Dünyanın hiçbir yerinde bir vilayete bu kadar uzak havalimanı olamaz. Osmaniye'de durum buyken Hatay’da durum daha farklı. Hatay’a yapılan havalimanı her nedense çalışmıyor veya çalıştırılmak istenmiyor. Bu havalimanının sorunu nedir, yeni yapılan bir havalimanı neden çalışmaz kimseden bir açıklama gelmiyor. Milletin tonlarca parasını buraya yatırdınız, bu kadar masraf buraya boşa mı yapıldı? Böyle sorumsuzluk olur mu? 
Hatay‘dan İstanbul’a uçakla gitmek isteyen bir şahıs 190 km yol yaparak uçağa binebilecek. Yazık değil mi bu insanlara? Bana ne sizin bölgesel Havalimanınızdan. Neden kapattınız Şakirpaşa Havalimanı'nı? Neden açmıyorsunuz Hatay havalimanını? Şahsen ben Hatay hava limanı açık olsa Hatay'a gelmeyi tercih ederim. Çünkü Hatay havalimanı Osmaniye'ye 90 km, Çukurova Bölgesel Havalimanı 130 km. Niye 40 km fazla yol yapayım ki? Tarsus‘a yapılan Çukurova bölgesel havalimanı insanlara hizmet yerine eziyete dönüştüğünü söylesek yerinde bir cümle kurmuş oluruz. Acaba bir gün Ankara’daki ağalarımız gelip buradan havaşın otobüsüne binip 130 km yol yapıp havalimanına ulaşsa ne düşünür çok merak ediyorum? Biz Çukurova Bölgesel Havalimanı'na ulaşmak için adeta eziyet çekiyoruz.

  • Pazartesi 23.2 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Salı 21.1 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.1 ° / 9.2 ° Güneşli