Bahri Çolpan


Bu Billboardlar Kimin?

Tam bundan 20 yıl yıl önce Osmaniye eski Belediye Başkanı Davut Çuhadar döneminde billboardlarla tanıştı


Merhaba kıymetli okurlar,

Tam bundan 20 yıl yıl önce Osmaniye eski Belediye Başkanı Davut Çuhadar döneminde billboardlarla tanıştı Osmaniye. Önceleri bu kadar değildi, ama son 10 yılda Osmaniye’de boş buldukları her yere billboard kurdular. Osmaniye’de 500 tane billboard var desek yalan olmaz. Yani Osmaniye neredeyse billboard  çöplüğüne dönmüş durumda.

20 yıl önce billboardlar 10 yıllığına yap, işlet devret sistemi ile yapılmıştı. Billboardları kuran firmanın anlaşması 10 yıl önce bitti. Kalan 10 yıldır burayı kim işletiyor? Nasıl ihale yapıldı? Şimdi kimin kontrolünde bir türlü anlayamadık. Billboardları kiralayan her kimse buradan çok ciddi para kazanıyor. Kazancında asla gözümüz yok. Allah daha çok versin. Ancak helalinden kazansın. Alavere-dalavere ile kazanç sağlamasın. Ben şahsen bir Osmaniyeli olarak şuna da çok şaşırıyorum. Bu kente çöp lazım olsa gidip başka vilayetten alınıyor. Osmaniye’nin esnafı da avucunu yalıyor. Bu nasıl bir anlayış. Başka yerlerde memleketin kuruşunu dışarı çıkarmamak için nasıl milliyetçi davranılıyor.

Yeter artık bundan böyle zaten her türlü ekonomik sıkıntıyı yaşayan Osmaniye’nin parası burada kalsın.

Yeni Belediye Başkanı İbrahim Çenet’i bu konuda daha önce de uyarmıştım. Billboardları yapan firmanın süresi doldu ve 10 yılda geçti. Kimin olduğu belli olmayan bu billboardlara hemen el koyun ve firmada Osmaniye’den çeksin gitsin. 10 yıldan bu yana alacağını fazlasıyla aldı. Bari bundan sonra Osmaniye Belediyesi’nin kazanımlarına sahip çıkın. Kimse bu kentin mallarını babasının çiftliği gibi kullanmasın.

Ben şahsen Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in bilerek ve görerek kimseye Belediye’nin kuruşunu yedirmeyeceğini gayet iyi biliyorum. Buradan yola çıkarak ben İbrahim beyin gereğini hemen yapacağını tahmin ediyorum. Ayrıca bu kenti billboard çöplüğü olmaktan kurtaracağını da düşünüyorum. Osmaniye’nin her yeri billboard. Ne gerek var bu kadar billboarda. Bu işi yapan firma parayı çok kazanınca maalesef kentimizi billboard çöplüğü haline getirmiş. Bunları çözmek artık yeni başka kalıyor. 

  • Salı 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.3 ° / 18.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 22.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu