Bahri Çolpan


Bu inşaatlar zor biter

Dört gündür Osmaniye'de yoktum ve bugün şehirde neler olup bittiğine bir göz atmak istedim.


 

Merhaba değerli okuyucularımız,

 

Dört gündür Osmaniye'de yoktum ve bugün şehirde neler olup bittiğine bir göz atmak istedim. Salı pazarı yoluna gittim ve burada devam eden inşaatın üç aydır sürdüğünü, hala yolun kısmen de olsa kapalı olduğunu gördüm. Osmaniye'nin altyapısını yapan firmanın Salı pazarı yolunda neden bu kadar zorluk yaşadığını anlamak zor. Üç aydır ana cadde inşaat nedeniyle bazı yerlerde kapalı, bazı yerlerde ise tek yön olarak kullanılabiliyor. Tren yolunun yanındaki alanda üç aydır devam eden inşaat çalışması sebebiyle yol kapalı ve maalesef ne zaman bitirileceği de bilinmiyor. Bu gibi birçok yerde inşaat devam ediyor, yollar kapalı ama en çok da burası kapalı kaldı ve trafikte büyük aksamalara neden oluyor.

 

Kış ayları yaklaşıyor ve biliyorsunuz ki, kışın yağmurlar yağar. Eğer bu firma şu günlerde elini çabuk tutup bu işleri bitiremezse, kışın hiç bitiremez. Yağmurlar çukurlara dolacak ve çalışmak çok güçleşecek. Şu iki ayda ne yapılacaksa yapılmalı, çünkü kışın çalışma şartları çok zorlaşacaktır. Bu firmanın 15 yerde çalışma yaptığını görüyoruz, o kadar çok yerde dağınık çalışacağına 5 yerde çalışsa da işini çabuk bitirip yolları trafiğe açsa daha iyi olmaz mı? Neden böyle yapıyorlar, inanın anlamıyorum. Ayrıca bu firmayı denetlemesi gerekenler, acaba denetlemiyor mu da bu firma bu kadar dağınık çalışarak her şeyi altüst ediyor?

 

Osmaniye'nin en önemli ana arterlerinden biri olan Kadirli yolu, hızlı tren projesine yapılan üst geçit nedeniyle üç aydır trafiğe kapalı durumdadır. İnanın başka vilayetlerde 100 metre alt geçitler 90 günde bitirilerek teslim ediliyor.

 Bugün orada da inceleme yaptım ve gördüğüm kadarıyla oranın tamamlanması 4 ay daha sürer. Bir vilayetin en önemli ana arterinin 4 ay kapalı kalması kabul edilebilir bir durum değildir. Yeter artık, millete eziyet ediyorsunuz. Osmaniyeli sizin keyfinizi beklemek zorunda değil. Bitirin artık şu inşaatları. Fazla mesai yapın. Elemanları fazlalaştırın ve bizi bu çileden kurtarın.

 

Sevgi ve saygılarımla.

  • Çarşamba 36 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Perşembe 35.3 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cuma 33.3 ° / 20 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı