Bahri Çolpan


Bu Masrafa Yazık Değil mi?

Bu Masrafa Yazık Değil mi?


Merhaba çok kıymetli okurlar,
Osmaniyespor, eski Valilerimizden Kerem Al beyin büyük gayretleri ile Türkiye 3. Futbol Ligi'ne yükseldi.
Öncelikle emeğini hiç unutmayacağımız Valimiz Kerem Al ve Belediye Başkanımız Kadir Kara'ya çok teşekkür ediyoruz.
20 yıl sonra profesonel bir lige yükselmek Osmaniye açısından unutulmayacak bir andır.
Tabi büyük başın, büyük derdi olur misali, Osmaniyespor profesyonel lige yükselince, giderler arttı. Her yıl kafadan 5-6 trilyon paraya ihtiyaç duyuldu.
Osmaniyespor'un ligde kalıcı olması ve küme düşmemesi için Valimiz Kerem Al bey, takımı Baştuğ Holding'in patronu Mustafa Baştuğ'a emanet etti. Baştuğ beyde, valimizi kırmadı ve 5 yıldır, Osmaniyespor'un Başkanlığını büyük fedakarlıklar yaparak devam ettiriyor.
Osmaniyespor, her yeni sezona başlarken, mutlak hedef, şampiyonluk olarak gösteriliyor. Ancak herne hikmetse, lig başlıyor, bir kaç maç sonra, bizim takım kümede kalmaya oynamaya başlıyor.
Açıkça itiraf edeyim, bilerek veya bilmeyerek Osmaniyespor'un bir sürü parası boşa harcanıyor. Menejerler ve teknik adamların gazabına uğrayan takımımızda adeta silahsız soygun yapılıyor.
Osmaniyespor'un 5 yıldan bu yana transfer politikası, çok para verip oynamayacak oyuncu almaktan ibarettir.
Oysa ki, bizle aynı güçte olan takımlar, yıllık 1-2 trilyon bütçe ile play off oynarken, bizim takım 5-6 trilyon harcama yapmasına rağmen ligden düşmemeye oynuyor. Bunun asıl sebebi de, futbol menejerlerine transfer yaptırmaktan geçiyor. Çünkü futbol menejerlerinin amacı futbolcu getirmekten ziyade para kazanmaktır. Osmaniyespor'a transferleri taraftarlar derneği yapsa, daha iyi futbolcu seçerler ve takımımızda gerçekten şampiyonluğa oynar.  
Yeni sezon için, Osmaniyespor çalışacağı teknik direktörü şimdiden belirlemeli ve transfer için asla tüccar menejerlerin eline düşmemelidir.
Osmaniyespor Başkanı Mustafa Baştuğ, iyi niyetle takıma sahip çıkarken, takıma göz diken para avcıları, bana göre iyi niyetini suistimal ediyor.
Bu sezon sistemi değiştirip, tüccar menejerin yerine hak eden iyi futbolculara para ödeyerek transfer etsek çok rahat şampiyon oluruz.  
İddia ediyorum, Osmaniyespor 5 yılda harcadığı parayı isabetli harcasa, şimdi TFF 1. ligine rahatlıkla yükselmişti.
Yeni sezonda aynı hatalara düşmeyelim. Unutmayalım bu harcanan paralar, sudan gelmiyor. 

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı