Bahri Çolpan

Tarih: 12.10.2024 19:08

Bu projeler Osmaniye’nin kaderini değiştirecek

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

Günlerdir Osmaniye’nin kaderini değiştirecek projelerle ilgili gündem oluşturmaya çalışıp yırtınıp duruyorum. Ben ne fıstıkçıyım, ne de zeytinci. İstiyorum ki, şu kent gelişsin. Üreticinin mali para etsin. Osmaniye fıstığı ve zeytini gerçek değerinden satılsın.

Osmaniye maalesef sahipsiz olduğu için bugüne kadar bu projeler yapılmamış. Oysaki bu projeler Osmaniye için gerçekten çok büyük önem arz etmektedir. Osmaniye’nin şaha kalkması için ele geçmez projelerdir. Osmaniye fıstığın başkenti olmasına rağmen, bu ürünü işleyip çeşitli mamul hale getirecek fazla bir tesisimiz yok. Bundan dolayı Osmaniye fıstığı bu yıl da gerçek değerinden satılamayacak. Çünkü kendi ürünümüze sahip çıkmıyoruz ve bu işi tüccarların vicdanına bırakıyoruz. Tüccar da kendisi kar etmeden Osmaniye fıstığı mı alır? Kabak çekirdeğinin 350 TL’den satıldığı bir dönemde, Osmaniye fıstığının 120 TL’den kavrulmuş olarak satılması kabul edilemez. 

Osmaniye fıstığı çok kalitelidir ve gerçek değer bu değildir. Osmanlı fıstığının en az 300 TL’den satılması gerekir. Marka değeri çok yüksek olan Osmaniye fıstığımızın gerçek değerinden işlem görmesi için mutlak surette bu ürünü işleyecek büyük bir tesisler kurmak şarttır. Böyle önemli bir yatırımı Osmaniye il Özel idaresi mutlak surette yapmalıdır. Bu yatırımlar o kurumda iyi para kazandıracaktır.

Bir diğer ürünümüzde zeytin olarak dikkatimizi çekmektedir. Osmaniye’de belki de 60 milyon zeytin fidanı vardır. Bu üründe yeterince işleyecek tesis olmadığı için değerinin altında satılmaktadır. Osmaneli Özel idaresi hem Osmaniye fıstığını, hem de zeytini birçok farklı mamul haline getirecek bir tesis kesinlikle kurmalıdır. Kurulacak bu tesis, ürünlerimizin gerçek değerinden satılması için iyi bir zemin oluşturur. Ayrıca kurulacak bu tesisler Osmaniye’nin ekonomisine çok büyük katkı sağlarlar. Birçok işsiz insanımızı iş sahibi yapar. Yıllardır ihmal edilen bu işler artık yapılmalıdır. Aslında böyle büyük testlerin 20 yıl önce hayata geçirilmesi gerekirdi. Kimse el atmamış, ben artık bu işe Osmaniye Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz Bey’in mutlaka el atacağını düşünüyorum. Bu tesisler kurulduktan sonra benim ne kadar haklı olduğum meydana çıkacaktır.

Bu yatırım Osmaniye için lüks değil çok önemli bir ihtiyaçtır. Osmaniye’nin bu yatırımlar için bekleyecek bir saniyesi bile yoktur.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —