Bahri Çolpan


Bu yazda ölmedik

Her yaz mevsimi girerken, insanın içine bu yaz sıcaklarını da ölmeden atlatabilir miyim korkusu düşüyor.


Merhaba çok kıymetli okurlarımız,
Her yaz mevsimi girerken, insanın içine bu yaz sıcaklarını da ölmeden atlatabilir miyim korkusu düşüyor. Çünkü bölgemizdeki sıcaklar insanı perişan ediyor. Hatta sıcaktan kalp krizi geçirenler ve bayılanlar dahi oluyor. Ekonomik yapısı iyi olanlar ya yaylaya gidiyor, ya da klimasını açıyor ve sıcaktan korunuyor.

Tabi yaşımız ilerledi. Osmaniye'de her nedense hava çok nemli ve yaz aylarında hep mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklar hava oluyor.
Benim gibi yaşı ilerlemiş her insan "bu yaz mevsimini de ölmeden atlatabilir miyiz" diye kara kara düşünüyor. Bu yaz mevsimini de çok şükür ölmeden atlattık. Çok aşırı sıcak ve kritik günler atlattık. Sıcaktan adım atamaz günler bile yaşadık. Ancak bu yaz mevsimini de ölmeden zorda olsa atlattık.

Yaz mevsiminin bittiği artık serin havalardan belli oluyor. Önceden 20.30'da kararan hava artık 19.00'da kararıyor. Kış aylarında havaların soğuk gittiğinde hep deriz ya "Bir daha yaz aylarından ve sıcaktan şikayet etmem" diye. Bu kış aylarında sanırım kimse soğuktan şikayetçi olmaz. Çünkü bu yaz mevsimi vücudumuzu öyle ısıttı ki, 2 tane kış mevsimi geçirecek kadar içimizde sıcak depoladık. İnsan oğlu her şeye katlanıyor. En ağır yükleri bile çekiyor. Bu yaz mevsiminin de en ağır yükü olan sıcakları atlattık. Allah'ım herkese çok kuvvet ve uzun bir yaşam versin. 
Bu yaz mevsiminin kavurucu sıcağını atlatan herkese Allah'ım uzun ömürler versin. Yaşamını kaybedenlerin de mekanı cennet olsun.    

  • Pazar 28.9 ° / 21.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.5 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı