Bahri Çolpan


Büyük Eserler Bırakmak Lazım

Bir kentte üst düzey yöneticiyseniz, görev süreniz sona erdiğinde adınızın anılmasını sağlayacak tek şey geride bıraktığınız eserlerdir.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Bir kentte üst düzey yöneticiyseniz, görev süreniz sona erdiğinde adınızın anılmasını sağlayacak tek şey geride bıraktığınız eserlerdir. Asfalt dökmek, su temini sağlamak, çöp toplamak gibi hizmetler elbette önemlidir; ancak bunlar sıradan ve günlük işlerdir. İsminizin yıllarca anılmasını istiyorsanız, kalıcı ve büyük eserler bırakmak zorundasınız.

Bugün Osmaniye’de Karaçay’a yapılan yürüyüş yolu ve park denildiğinde hemen herkesin aklına dönemin Valisi Kerem Al gelir. Çünkü bu eser onun adını ölümsüzleştirmiştir. Şimdi de mevcut Valimiz Sayın Dr. Erdinç Yılmaz, Karaçay Vadisi’ne öyle güzel dokunuşlar yaptı ki, ismi hafızalardan uzun yıllar silinmeyecek nitelikte eserler kazandırdı.

Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, Karaçay Vadisi’ne “Su Parkı” adında bir kafe, Karaçay Restaurant ve yine Karaçay’ın suyunu tutarak bir gölet oluşturdu. Eskiden kimsenin uğramadığı, kötü niyetli kişilerin barındığı Karaçay Vadisi, bugün görselliği ve ihtişamıyla Osmaniye’nin en gözde mekânlarından biri hâline geldi.

Bununla da kalmayan Valimiz, Zorkun Yaylası’na hayat verecek önemli bir çalışmanın da son aşamasına gelmiş durumda. Yaz aylarında büyük ilgi gören ancak konaklama tesisi bulunmayan Zorkun’a bir otel kazandırılması için tüm hazırlıklar tamamlanmak üzeredir. Elde ettiğimiz bilgilere göre, Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz’ın Osmaniye’de bir yıl daha görev yapması bekleniyor. Elbette gün gelecek, kendisi başka bir şehre vali olarak atanacak. Ancak Osmaniye’ye bıraktığı eserler uzun yıllar konuşulacak ve ismi daima anılacaktır.

Son günlerde Osmaniye gündeminde yeni bir konu daha var: teleferik projesi. Bir sohbetimizde Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz şöyle demişti:

“En büyük hayalim Osmaniye’ye bir teleferik kazandırmaktır.”

Bu hayalin gerçekleşmesi için bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz ve kentimize bir teleferik kazandırılması için çalışacağız.

Valimiz gösterişi ve reklamı sevmeyen bir kişiliğe sahiptir. Yaptığı hizmetlerin çoğunu kamuoyu ile paylaşmıyor. Bugüne kadar yaptığı asfalt yolların uzunluğu bin kilometreyi bulmuş olabilir; fakat bunu asla bir övünç vesilesi olarak görmüyor. Eminiz ki teleferik projesini de tamamladığında bununla da öğünmeyecek. Ancak bizler, Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerektiğine inanıyoruz. Sayın Valimizin yaptığı hizmetleri duyurmak ve takdir etmek bizim sorumluluğumuzdur.

İnanıyoruz ki Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz’ın ismi, Osmaniye’de yaptığı hizmetlerle uzun yıllar boyunca hafızalardaki yerini koruyacaktır.

  • Cuma 26.2 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 30.4 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Pazar 28.8 ° / 16.6 ° Güneşli