Bahri Çolpan


"Çok Zor" Diyorlardı

Osmaniye'yi Tanıtma Derneği'ni kurduğumuzda, büyük vilayetlerde Osmaniye'yi tanıtma günleri yapacağımızı bazı arkadaşlara anlatıyorduk.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Öncelikle herkese iyi bir hafta diliyorum. 

Osmaniye'yi Tanıtma Derneği'ni kurduğumuzda, büyük vilayetlerde Osmaniye'yi tanıtma günleri yapacağımızı bazı arkadaşlara anlatıyorduk. Genel olarak, büyük şehirlerde tanıtım yapmanın çok zor olduğu ve işimizin de dolayısıyla kolay olmadığı söyleniyordu. Çok haklılardı. Milyonlarca nüfusu olan yerde, Osmaniye’yi tanıtmak, tanıtabilecek yer bile bulmak öyle kolay bir iş değildi.

Ancak bizler zor işlerin adamıyız. Bir şekilde işimizi hallettik ve çok büyük vilayetlerin tanındığı mekânlarda, kentimizi tanıtmak için, gün aldık ve Osmaniye’mizi tanıttık. Yanımızda olması gerekenlerin bir çoğunu, göremedik ve bu zorlu işlerde hep Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz bey yanımızda oldu. Ondan dolayı valimize her zaman minnettarım.

 

Hep deriz ya, "İnanmak başarmanın yarısıdır" diye. Bizim işte de aynen böyle oldu. Korkarak, "Yapabilir miyiz?" diye endişe ederek girdiğimiz birçok tanıtımdan, yüzümüzün akıyla çıkmayı başardık.

 Osmaniye tarihinde ilk kez İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin gibi büyük şehirlerde tanıtım günleri düzenlendi. Tabi, bu işler kendiliğinden olmadı. Hakikaten de zor değil, çok çok zor günler atlattık. Ancak, derneğimizde öyle inançlı ve kararlı bir yönetim kurulu var ki, yapılamaz denilen birçok etkinliği sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik.

 

19-22 Eylül tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Osmaniye'yi tanıtma günleri düzenledik. Bu büyük organizasyon, sandığınız kadar kolay değil. 6 milyon nüfuslu Ankara'da yaşayan insanları etkinlik yaptığınız yere getirebilmek için birçok işlem yapmanız gerekiyor. Ulusal TV ve gazeteler, sosyal medya, bilboardlar ve köprüler dahil olmak üzere Osmaniye reklamlarıyla donatmanız gerekiyor. Biz de bunun tamamını yapıyoruz. Amacımız, Osmaniye'yi tanımayanların tanıması, Osmaniye'nin lezzetlerinden tatmaları ve bizi tanımaları. Bunu da inşallah başaracağız. Osmaniye'yi tanımayan kalmayana kadar mücadelemiz sürecek. 28 yıl önce vilayet olan Osmaniye'yi artık kimse başka yerlerle karıştırmayacak ve müstakil bir vilayet olduğunu öğrenecek. Lütfen siz de bu büyük organizasyonda elimizden tutun ve bizi yalnız bırakmayın.

  • Pazartesi 30.5 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30 ° / 21.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı