Bahri Çolpan

Tarih: 28.09.2024 18:00

Dağlarımıza sahip çıkalım

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

Bugün sosyal medya hesabımdan üzülerek bir fotoğraf paylaştım. Karaçay Vadisi’nin sol tarafında kalan bir dağlık alan neredeyse hiç yeşil kalmayacak şekilde, talan edilmiş ve taşocağı açılmış.

Tabi bu Taşocağı bugünlük olay değil yıllar önce o kadar itiraza rağmen açıldı. Şimdi itirazlarımızın ne kadar yerinde olduğu ortaya çıktı. O dağlık bölgede faaliyet gösteren taşocağı, orada ne kadar yeşil varsa katletmiş ve dağlık alan kum yığınına dönmüş. Osmaniye’nin yeşil alanlarını korumak bana göre, sadece bizim değil herkesin görevidir.

Bu taş ocağının sahibi kimdir bilmiyor. Sanıyorum Osmaniyeli biri değildir. Bir yere zarar vermek için özel ekip kurulsa, bu kadar zarar veremezdi. O güzelim dağlık alan adeta yok edilmiş.

Yazık taş taş üstünde kalmamış. Koskoca dağda yeşil bırakılmamış. 

Osmaniye her zaman yeşili ile anılır. Hatta yeşil Osmaniye olarak da her zaman söylenir. Ancak gördüğümüz tablo o kadar üzücü ki, ne desem bilemiyorum. 

Yazık, hem de çok yazık. Osmaniye’nin tek nefes alarak yeri Karaçay vadisidir. Bu vadiye gözümüz gibi bakmazsak yarın, Karaçay Vadisi’nde nefes alma bölgesinden çıkar gider.

Bana göre o bölgede faaliyet gösteren taşocağı acilen bir daha açılmamak üzere kapatılmalıdır. Taş ocağının orada katlettiği ağaçlar kim bilir kaç yılda yetişmişti. Taş ocağını buraya kim kuruldu bütün yeşili katletti ve hala da etmeye devam ediyordur. Bizler Osmaniye’de böyle alanlarda taşocağı açılmasını istemiyoruz. Çünkü başka Osmaniye yok.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —