Bahri Çolpan


Dava açacağız

Osmaniye yer fıstığı, Türkiye’de yön işareti alınmış, Avrupa birliğinden de yön işareti alınarak artık uluslararası bir ürün haline gelmiştir.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

Osmaniye yer fıstığı, Türkiye’de yön işareti alınmış, Avrupa birliğinden de yön işareti alınarak artık uluslararası bir ürün haline gelmiştir. Başka bir deyişle dünya arası marka olmuştur. Ancak bu kadar emeklerimizi görmezden gelen, gerek Osmaniye’deki bazı firmalar, gerekse ulusal bazdaki firmalar, Osmaniye yer fıstığına alışmışlar bir yer fıstığı demeye, ne yapsak da bu sıkıntıyı çözemedik.  

Osmaniye Tanıtma Derneği olarak, fıstığımızın markalaşmasında bizimde az çok emeğimiz var. Ancak ne hikmetse, hem Osmaniye’de, hem de Türkiye genelinde Osmaniye fıstığı yerine, yer fıstığı kelimesi kullanılıyor. 

Türkiye genelindeki çerez üreticileri, nedendir bilinmez, Osmaniye’den tonlarca Osmaniye yer fıstığı alıp, ambalajlarına yer fıstığı yazarak piyasaya sürüyor. Bizler dernek olarak elimizden geldiği oranda herkesi uyarıp, Osmaniye yer fıstığına, yer fıstığı denememesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bunda da epeyce başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak yine de bunu sanki kasıtlı yapıyor gibi davrananlar var.

 Artık bunların iyi niyetli olmadığını düşünüyor ve yakında Osmaniye Tanıtma Derneği olarak avukatımız vasıtasıyla Osmaniye’den fıstık alıp üzerine yer fıstığı yazanları mahkemeye vereceğiz. Kanun açık. Yön işareti alınmış bir ürüne farklı bir isim kullanamazsınız. Bizlerden ses çıkmadığı için bildiği gibi ambalajlarına yazı yazanlar artık yazamayacak. Gerekli tüm yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Burada şunu da belirtelim Osmaniye fıstığına, Osmaniye’de de yer fıstığı yazanları da mahkemeye vereceğiz. Kimse bizim babamızın oğlu değil. Artık yeter bu yapılanlar. Osmaniye fıstığı pazarlayan herkes, Osmaniye fıstığı diyecek. Demezse de gerekirse hem mahkeme, hem de tazminat davası açacağız. Her şeyin bir kuralı kaidesi var. Biz kimseden olmayan bir şeyi yazsın istemiyoruz. Ancak, bu işten ekmek yeyip, adını da yanlış yazanlara müsaade etmeyeceğiz. Belki şimdi ne yapacaksınız diye bilirsiniz? Bekleyin nasıl cezalar ödeyeceğinizi hep birlikte göreceğiz.

  • Cuma 34.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.8 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazar 35.8 ° / 19.9 ° Güneşli