Bahri Çolpan


Dolandırıcılığı Meslek Edinenler

Kanunlarımızda dolandırıcılıkla ilgili ağır yaptırımlar olmadığı için maalesef bu işi adeta meslek edinenler her gün çoğalmaya başladı.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Kanunlarımızda dolandırıcılıkla ilgili ağır yaptırımlar olmadığı için maalesef bu işi adeta meslek edinenler her gün çoğalmaya başladı.

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntem buluyor. Afişe olan yöntemlerini kısa sürede değiştirerek yeni arayışlara giriyorlar. Öyle cüret gösteriyorlar ki, hakim, savcı, polis, asker ve aklınıza daha gelmeyecek bir sürü maske buluyorlar. İnsanları bir şekilde kandırabiliyorlar. Adalet sistemi hızlı çalışıp bunların yakasına yapışsa bilse, bu iş meslek olmaktan çıkar ve kimse dolandırıcılık yapamaz.

Benim başımdan geçen bir olayı anlatayım da, ben düştüm siz düşmeyin. Bizler kendi yağı ile kavrulan insanlarız. Son model aracımız yok. Eski bir arabam var o da bizi kaç kere yolda bıraktı. Birkaç kez de öyle tehlikeli yerde arıza yaptı ki, eşimle ben ölüm tehlikesi atlattık. En son bozulduğunda tamirciye gittim ve aracımın motorunun ölü olduğunu söyledi. Çıkma bir motor almak için google girdim ve fiyat öğrenmeye çalışmaya başladım. Herkes ayrı bir fiyat diyor. Tabi insanın öyle olunca da kafası karışıyor. Neyse bir numara vardı aradım ve Çanakkale Yenice’de olduklarını ve ellerinde benim arabama uygun motor olduğunu söyledi ve fiyatı da biraz uygun verdi. 

Çanakkale’de kardeşimden hiç farkı olmayan bir polis memuru var onu aradım. Bilgi almak istedim. Sonra motor alacağım şahıs konferans görüşme yaparak bize bilgi verdi. Polis arkadaşımda “o bölgeden sahtekâr çıkmaz” dedi. Tabi motoru satmak isteyen genç bize Allah var güvenilir bir insan profili verdi. “Hemen faturasını keseyim. Size 2 yılda garanti vereyim. Motoru da hemen kargoya veriyorum”dedi. Tabi biz parasını gönderdik.  Polis arkadaşım biraz daha araştırma yapınca “Abi parayı gönderme, bu şirket hayali ve bunlar dolandırıcı”dedi. Ancak iş işten geçmişti. Biz parayı şahsa göndermiştik. Geri aradık şahsı biz vaz gectik motor almaktan paramızı gönder dedik. Tabi şahıs gönderiyorum diyerek bizi bir müddet oyaladı. Ardından telefona hiç bakmaz oldu. Bir anlık dalgınlığımız dolandırılmamıza neden oldu.

Çanakkale’den olduğunu söyleyen ve daha önce internetten bulduğum 2 el çıkma parça satıcısı birisi vardı onu ardım. Ne göreyim o da bu şahısın diğer numarasıymış. Dedim ki şahsa,”Beni dolandırdın eline ne geçti. Ben parayı zor kazanıyorum. Benim paramı geri gönder”dedim. Şahsın dediğini aynen aktarıyorum:” Abi benim işim dolandırıcılık. Bana verilen para geri verilmez. Bu benim mesleğim”dedi.

Şimdi Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç ve İçİşleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya seslenmek istiyorum. Bu şahsı devlet yakalayıp, yakasına yapışıp gerekli cezayı vermediği sürece insanları dolandırmaya devam eder. Biz yandık, bari başkalarının yanmaması için, ne olur bu dolandırıcılığa ağır yaptırımlar uygulayın. Beni dolandıran şahsın ibanı var, telefonu var. Teknoloji çağında bu bilgiler elde olduğu sürece bu dolandırıcıları yakalamak ve adalet önüne çıkarmak hiçte zor değil. Lütfen bu dolandırıcı şahıs başkalarını da yakmaması için gerekli cezayı alsın. Dolandırıcılık mesleği de bırakıp adam gibi helal yollardan kazanmaya baksın.  

 

 

  • Cumartesi 31.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 29.3 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27 ° / 18.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı