Bahri Çolpan

Tarih: 15.07.2024 15:51

Emeklileri Rahat Bırakın

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okurlar,

Emekliler tabiri caizse hayatının en zor günlerini yaşıyor. Alım gücünün azaldığı, enflasyon canavarının hortladığı şu günlerde, emeklileri lütfen rahat bırakın. Emeklilerin bir nebze olsun rahatı için iyi bir zam yapın.

Her nedense, ülkemizi yöneten her hükümet tasarruf tedbirleri uygulamaya başladığında önce emeklilerin maaşından nasıl tasarruf yaparız ona bakıyor. Bir emekli, yıllarca çalışıp emek verdikten sonra, emekli olup tam rahata çıkacağı zaman, aldığı maaş geçimine yetmiyor. Yıllarca devlete ve millete hizmet eden emeklinin rahat etme gibi bir hakkı yok mu? Beden olarak zaten yeterince yıpranmış olan emeklilerin, bir de maaşlarına pranga vurularak çalışmaya devam etmek zorunda bırakmayın. 

Ülkenin birçok gelir kaynağı var. Bu kaynaklardan emeklilerin daha iyi yaşaması için destek olmanız gerekirken, neden emeklilerin maaşını normal yaşayabilecekleri bir seviyeye yükseltmiyorsunuz? Yeter artık, biraz da emekli rahat etsin. Yapacağınız tasarrufları lütfen emeklilerin maaşından değil de başka yerlerden yapın. Hani bu yıl emekli yılıydı. O zaman emeklilerin son yıllarını rahat geçirmesi için maaşlarında gerekli iyileştirmeyi yapın. Ben de bir emekli olarak gerçekten çok zor günler yaşıyorum. 30 yıl devlete prim yatırmış insanların hak ettiği yaşam bu olmamalı. Artık biz de ikinci bir iş yapmadan rahatlıkla yaşamak için sizden destek bekliyoruz.

Avrupa’daki emekliler o kadar rahat yaşıyor ki, gidip bir görmek lazım. Avrupa’daki emeklileri devlet teşvik ederek belli bir destek verip tatile dahi gönderiyor.

Türkiye’de tatilden vaz geçtik, rahat yaşamak için verilen maaşlar yeterli gelmiyor. Türkiye’deki emeklilerin gerçek halini görmek istiyorsanız, ucuz ekmek kuyruklarına bakın. Pazarlar tam kapanırken gidip bakın ve hep emeklileri göreceksiniz. Çünkü pazarcılar tezgahlarını kapatırken, sebze ve meyvenin kötüleri kalıyor ve fiyatlarını ucuz veriyorlar. Emeklilerde ucuz bir şeyler almak için tam pazarların kapanma saatini bekliyor. Yeter arık, dayanacak gücümüz kalmadı. Bugün iyi bir zam haberi vererek, tüm emeklileri sevindirin.  


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —