Bahri Çolpan


Festivalin görünmeyen yönleri

Osmaniye Lezzet Festivali başladı. Tabi aksayan yönlerini eleştirince herkeste sanıyor ki, biz festivale karşıyız. Asla karşı değiliz


Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye Lezzet Festivali başladı. Tabi aksayan yönlerini eleştirince herkeste sanıyor ki, biz festivale karşıyız. Asla karşı değiliz. Ancak karşı çıktığımız yanlış yapılan işler var. Bunu da yazmak ve yanlışın düzeltilmesini sağlamak, bizim görevimizdir.

Biz hep festivalin Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı 1. Etap’ta yapılmasını savunduk. Sebebine gelince, yerin bolluğu ve alanın festival için çok uygun olacağı kanaatindeydik.

Bu konuda tek yetkili Belediye başkanı olduğu için teklifimize sıcak bakılmadı. Bugünde yerin darlığı ve yapılan alanın festivale uygun olmadığı ortaya çıktı. Atatürk Caddesi o kadar dar ki, 2 tane stant yan yana kurulamadı. İnsanlar bir birine sürtünerek geçmek zorunda kaldı.

Diğer yandan yapılan bu Lezzet Festivali Osmaniye’nin yöresel yemeklerini tanıtmak için yapıldı. Ancak kurulan stantların tamamında hemen hemen aynı yemekler satıldı. Halbu ki, iyi bir program yapılarak her standa bir tane yemek bulundurulabilirdi. Baştan sona organizasyonun bozuk olduğu Lezzet Festivali ilk kez yapıldığı için çok daha düzgün yapılabilirdi. Bazı okuyucular yorum yapıyor. “İlk kez yapılıyor. Eksikleri olabilir” Eksiği olmasa, her şey dört dörtlük olsa kötü mü olurdu?

Her şeye rağmen yine de Osmaniye için iyi bir başlangıç, eksikleri de olsa yapılması güzel bir çalışma olarak  görülmelidir.

Bu festivali bakalım akşam kaç tane TV  kanalı verecek. Festivalin içinde yapılacak 2 etkinlikle bu festivali en 10 tane ulusal TV’ye çıkarabilirdi. Yani yapılan organizasyon Osmaniye’nin tanınmasına da fayda sağlaya bilirdi.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet’ten temiz toplum adına bu festivale ne harcadıysa açıklamasını bekliyoruz. Çünkü bu paralar bizim cebimizden harcandı. Gizli saklı kalmasını istemiyoruz.

 

Gelelim bugün beni arayanlara

Bir çiçekçi aradı. Bahri bey, “yarın anneler günü. Bir sürü çiçek aldım ve para bağladım. Ancak yollar kapalı olduğu için satış yapamıyorum. Kimse gelemiyor. Yazık değil mi bize? Yapılan işlerden biz niye zarar görelim.?”

En az 20 tane Osmaniye’nin belli işadamı aradı. “Bahri bey bu festivalin yeri burası mıydı? Trafiğe girdik 45 dakika da zor çıktık. Bu festival daha uygun bir yerde yapılabilirdi. Trafiği alt üst etmenin âlemi yoktu”

Atatürk Caddesi esnafları. “Festival yüzünden iş yapamadık. Dükkanlarımızın önü kapandı. Keşke daha bol bir yerde yapılsaydı.”

  • Çarşamba 36.9 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Perşembe 38.5 ° / 21.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.8 ° / 22.2 ° Güneşli