Bahri Çolpan


Halkın İçinde Olmak Lazım

Siyasetin malzemesi insandır. Siyaset insanlarla yapılır. Kendini halktan soyutlamış, havalı, kimseyi tanımayan ve halka tepeden bakan insanların işi siyaset olamaz.


Merhaba kıymetli okurlarımız,
Siyasetin malzemesi insandır. Siyaset insanlarla yapılır. Kendini halktan soyutlamış, havalı, kimseyi tanımayan ve halka tepeden bakan insanların işi siyaset olamaz. Hatta bu tür insanlar hiç bir alanda başarılı olamaz.31 Mart yerel seçimleri bitti. Harç bitti, yapı paydos hesabı ortalıkta bir tek CHP Belediye Başkan Adayı Serkan Karayiğit görünmeye başladı. 5 yıl kolay geçecek bir zaman değil gibi görünmese de, çokta uzun bir zaman değil. 
Osmaniye'de ittifaklar olmadığı zaman kimsenin seçimi alacağına dair garantisi yok. Kimse siyaseten yerinin garanti olduğunu düşünmesin. Türkiye'de siyasetin genel rüzğarına göre her şey değişebilir. Var sayalım yarın bir genel seçimde CHP iktidar olsa, Osmaniye'de seçimleri rahatlıkla alabilir diye düşünüyorum.  
Millet cenazesinde, düğününde ve bayramında yanında olacak siyasetçilere itibar ediyor. Artık o oturduğun yerden seçim kazanma dönemi bitti.
Bu konuda Serkan Karayiğit epeyce yol aldı. Seçim bitti, ancak o meydanları boş bırakmıyor ve sürekli saha da dolaşıyor. Allah var gittiği yerde de iyi ilgi görüyor. Dedimya millet siyasetçiyi seçimden seçime değil her zaman yanında görmek istiyor. Milletin içinde olan hangi siyasetçi olursa olsun, daima bir adım önde olur.
Rahmetli Belediye Başkanı Musa Şahin vardı. Bir seçime girdi,aynı Serkan Karayiğit gibi çok ciddi bir oy aldı. Seçimden sonra, yeni bir seçim çalışması başlatan Musa Şahin gezmedik yer, dokunmadık kimse bırakmadı.Seçim zamanı geldi. Diğer partiler aday çıkarmaya bile korktu. Hep sembolik adaylar çıkardılar. Çünkü Musa Şahin seçim zamanı gelmeden önce o işi bitirmiş ve sadace sandıklara oy atma işlemi kalmıştı. Aynen öyle de oldu. Musa Şahin ciddi bir oy alarak Osmaniye Belediye Başkanı seçildi.
Milletle arasına mesafe koymayan siyasetçiler seçim gelmeden bile seçimi garantileye biliyor.Objektif bir gazeteci olarak Serkan Karayiğit'in çok tecrübeli bir siyasetçi olmamasına rağmen, doğru olan bir yolda ilerlediğini düşünüyorum. Bu heyecanla gittiği takdirde Musa Şahin gibi aylar öncesinden Belediye başkanlığını garantileyeceğini tahmin ediyorum. Bu yazdıklarımı laf olsun torba dolsun diye yazmıyorum. Geçmişte yaşanan bir olayı da örnek vererek anlatıyorum. Bu milletle oyun olmaz, zamanı geldi mi, kime ne yapacağını gayet iyi bilir.
 

  • Pazar 30 ° / 17.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 32.3 ° / 17.8 ° Güneşli
  • Salı 32.7 ° / 19 ° Güneşli