Bahri Çolpan

Tarih: 06.08.2024 13:06

Havalimanı Osmaniye’ye ne verir?

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

Adana Şakirpaşa havalimanı’nın kapatılarak, Tarsus Bölgesel Havalimanı’na taşınması dolayısıyla başlayan mesafe uzaklığı tartışması son buldu ve Osmaniye’ye de artık havalimanı yapılmasının önü açılmış oldu. 

Daha önce yapılan girişimlerde Adana Şakirpaşa havalimanıyla Osmaniye’nin 90 km mesafede olması dolayısıyla havalimanı işine sıcak bakılmıyordu. Çukurova Bölgesel Havalimanı ile Osmaniye’nin arası 140 km. Artık Osmaniye havalimanı yapılması için hiç kimsenin bahane üretmesine gerek kalmadı. Mesafe sorunu bitti. Yeri de ayrılmış olan Osmaniye Havalimanı için hükümet nezdinde çalışma yapma ve kamuoyu oluşturma zamanı geldi.

Havalimanı Osmaniye‘ye ne verir ?

Öncelikle şunu belirtmem gerekirse bölgede havalimanı bulunmayan iki vilayet var. Birisi  Osmaniye diğeri Kilis. Tabii Kilis Antep’e çok yakın olması dolayısıyla, havalimanı yapılma şansını kaybetmiş durumdadır. 

Osmaniye’de yıllarca mesafe kısalığından dolayı havalimanı yapılma şansı yakalayamıyordu. Osmaniye yapılacak havalimanı, Osmaniye’nin gelişmesine, değişmesine ve ekonomik olarak kalkınmasına büyük katkı sağlar. Ayrıca havalimanı Osmaniye’nin tanınmasına da büyük değer katar. Hava limanı yakın olmayan bir vilayete kimse kolay kolay yatırım yapmaz. İş adamlarının zamanı önemlidir. Havalimanına 90 dakika uzaklıkta olan yerlere yatırım yaparken isteksiz olur. Osmaniye turizmden kuruş pay alamamaktadır. O kadar kültür miraslarının bulunduğu bu kente, turist gelmemektedir. Havalimanı olduğu zaman turistler fazlasıyla gelir ve bizde turizmden gerekli payımızı almış oluruz. Havalımanı Osmaniye’ye her türlü katma değer katar. Ne yazsak boştur. Yarın bu yatırım yapıldığı zaman bizim ne kadar haklı olduğumuzu görürsünüz. Osmaniye’nin profesyonel ligde takımı vardır. Buraya gelecek takımlar kesinlikle hava yolunu kullanır.  Bundan sonra hep beraber havalımanın yapılması için çalışmamız gerekiyor. Siyaseten bu kadar güçlü bir vilayet için havalimanı yapılması hiç de zor değildir. Yeter ki, istemesini bilelim.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —