Bahri Çolpan


Her yağmur da aynı çile

Osmaniye’nin kaderi midir bilinmez, her yağmurda mutlaka elektrik ve suları kesilir.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Osmaniye’nin kaderi midir bilinmez, her yağmurda mutlaka elektrik ve suları kesilir. Hele yağmur ve fırtına biraz fazla olursa duruma göre 2-3 gün elektrik ve su olmaz. Nedense Osmaniye kurulduğundan beri bu böyledir. Hiç kimse bu kötü kaderi değiştiremedi. 

Geçtiğimiz gün aşırı yağan yağmur nedeniyle caddeler yine geçit vermedi, elektrikler kesildi ve sular akmadı. Devamlı yaşanan sorunlar, yine yaşandı. 

Tabii bu yeni olan bir şey değil. Yıllardır her yağmur yağdığında Osmaniye bu çileyi çeker. Bugüne kadar göreve gelen hiçbir yönetici de Osmaniye’nin bu kötü kaderini değiştiremedi ve değiştirmek için de hiçbir şey yapmadı. 

Osmaniye ne zaman bunlardan kurtulup, yaşanabilir bir kent olacak merakla bekliyoruz. Her yağmur yağdığında şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Yerel yönetimlere ulaşamayan vatandaş bizi rahatlıkla bulup derdini anlatabiliyor. Oysa ki, bu meseleleri çözmesi gereken yerel yöneticilerdir, biz değiliz. Millet de  yerel yönetimden çözüm bulamayınca haklı olarak bizi arıyor.

Elektrik ve su temel ihtiyaçtır, olmadığı zaman maalesef hayat zorlaşır ve çekilmez hale gelir. Osmaniyeliler hep bu sıkıntıları çekmek zorunda mı? Büyükşehir olmaya aday bir kentin insanları rahat rahat yaşamını sürdüremez mi? Bizim kendimize sorduğumuz bu soruyu, yetkililerin de kendilerine sormaları gerekir diye düşünüyorum. 

Siyaseten bu kadar güçlü bir kentin böyle sıkıntılar yaşaması asla kabul edilemez. Her yağmur yağdığında, elektrik ve su kesilmesi Osmaniye’nin kaderi bu olamaz.? Artık ne yapın edin ve bu işi çözün. Bizim insanımızda şu çağda rahat etmek istiyor. Her yağmurda elektrik ve suyunun kesilmesini istemiyor. Bu da en doğal hakları değil mi? Bu kadar büyük bir kentin bu sorunlarla boğuşması normal bir durum değildir.

  • Cumartesi 35.4 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 38.6 ° / 21.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 38.3 ° / 19.3 ° Güneşli