Bahri Çolpan


Hiçbir şey istemeyelim mi?

Yaklaşık dört yıl önce, ağır bir Pandemi vakası yaşadık. Bu vakayı sadece biz yaşamadık. Türkiye’deki herkes acısını en derinden hissetti


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 
Yaklaşık dört yıl önce, ağır bir Pandemi vakası yaşadık. Bu vakayı sadece biz yaşamadık. Türkiye’deki herkes acısını en derinden hissetti
ve bir çok insanımız bu hastalığa kurban gitti.
Ardından 6 Şubat‘ta büyük bir deprem felaketi yaşadık. Osmaniye’de bundan en ağır şekilde etkilendi. Çok sevdiğimiz insanları depremde kaybettik. Evler yıkıldı, yollar bozuldu. Kente su getirin hatlarda sıkıntılar yaşandı. Elektrik telleri koptu. Yaşanabilecek en ağır acıyı yaşadık.
Osmaniye’de bu acının atlatılması için çok büyük mücadeleler veriliyor. Yıkılan binalar, bozulan yollar anında olmuyor ve belli bir süre gerektiriyor. 
Bunları yaşadık, dolayısıyla her yer darmadağın oldu  diye, Osmaniye‘ye hiçbir şey istemeyelim mi? Elimiz kolumuz bağlı duralım mı? Osmaniye bana göre beş yıl içinde toparlanır ve yeniden eski günlere döneriz. Yaşadığımız acılarlardan sonra Osmaniye‘ye hiçbir şey yapmayın demek doğru olmaz. Yollar bozuk olabilir, ama düzeltilir. Altyapı sistemi bozuk olabilir, gerekli çalışma yapılarak normal nüfusa yetecek altyapı sistemi yapılabilir. Bunları yaşıyoruz diye, Osmaniye‘ye havalimanı istememek haksızlık olur. Hepimizin bildiği gibi, Şakirpaşa Havalimanı büyük bir ihtimalle kapatılacak. Artık uçuşlar Tarsus‘ta bulunan Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndan yapılacak. Burası Osmaniye 90 dakikadır. İnsanlar zorunlu olmadıkça, buraya uçağa binmeye gitmemeye gitmez. Osmaniye’ye yapılacak havalimanı için, Şakirpaşa havalimanı ile mesafenin kısa olduğu hep bahane ediliyordu ve havalimanına onay verilmiyordu. Artık bahane üretilecek bir şey kalmadı. Osmaniye‘ye Tarsus Bölgesel Havalimanı'na 140 km. Siyaseten bu kadar güçlü olan bir kent neden havalimanı yapılmasını istemesin ki? Osmaniye yapılacak havalimanı bana göre 1,5 milyon nüfusa hizmet eder. Osmaniye yapılacak bir havalimanının asla yolcu sorunu olmaz. Çünkü Osmaniye’ye yakın ilçelerin çoğu, hava ulaşım için Osmaniye‘yi kullanır. Osmaniye’de yaşayıp, gereksiz bahanelerle, havalimanı yapılmasını istememek haksızlıktır. Osmaniye havalimanı istiyoruz. Bu da en doğal hakkımızdır.

  • Cuma 34.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.8 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazar 35.8 ° / 19.9 ° Güneşli