Bahri Çolpan


Hırs Yapmanın Bedeli ağır oluyor

Hırs Yapmanın Bedeli Ağır Oluyor


Merhaba çok kıymetli okurlarım,

Parayı fazla kazanma hırsı, maalesef hepimizde mevcut. Ancak dolandırıcılarda özellikle para kazanma hırsı fazla olan adamı arayıp eliyle koymuş gibi buluyor.

Önceleri Türkiye'de şirketler kurar, kendilerini zenginmiş gibi gösterip yurtdışında olan gurbetçileri çarparlardı. Bu ülkedeki bazı uyanıklar, yıllarca yurtdışında kalmış ve canla-başla para biriktirmiş insanları hedef alıp, bir çok insanın alın terini yerlerdi.  

Yurt dışındaki gurbetçilerimiz uyandı. Şimdi "birine bin vereceğiz"diye gelseler yine inanmazlar.

Tabi sahtekarlık, sınır,onur, şeref ve haysiyet asla tanımıyor. Sahtekarlar insanların birikimlerini çarpmak için akla hayale gelmeyecek yöntemler buluyorlar.

Dolandırıcılar son yıllarda insanları yasal boşluktan da yararlanarak çarpma yönteminde, teknolojinin de ilerlemesiyle değişikliğe gittiler.

Önce bir kayros fırtınası esti. Sözde bilgisayarına bir program indiriyorsun ve 24 saat açık tutuyorlar, 5 bin lirana ayda 1 bin 500 lira kar veriyor. Gerçekten 2 ay falanda verdi. Milletin güvenini kazandı. Evini, arsasını ve otomobilini satanlar bu dolandırıcılara verdi ve milletin parasını çarpıp gittiler. Çoğunu uyardım. Böyle bir dünya yok. Sizi Çarpacaklar dedim. Ama kim inanır ki? Hani başlığı, "hırs yapmanın bedeli ağır oluyor" diye attım ya. Fazla para kazanma hırsına kapılanlar, elindeki paradan da oldu. Çok üzüldük, ancak gidende gitti.

Şimdi son bir yıldır Türkiye'de Bitcoin isimli bir şirket, kripto para satıyor. İlk para yatıranlarda bu işten para kazandı ve ülkede herkes bir birine iyi kazandırıyor dedikodusu başladı ve herkes kripto paraya yüklenmeye başladı. Bitcoin'i sonradan alanların iyi zarar ettiğini duyuyorum. Kripto para furyasına son olarak Thodex isimli bir şirkette katıldı. Hani Bitcoin'e ilk para yatıranlar kazandı ya. Millet yüklendi bu firmaya. Hatta kripto para almak için sıraya girdiler.Bu firmada dişinden tırnağından para biriktiren insanlarımızın 2 milyar dolarını çarptı gitti.

Ara ki, şimdi Thodex'i bulasın. Bulsan parayı başka bir yere aktardıysa neyini alacaksın.

Yazık! Çok Yazık!!!

Bin bir zorluklarla kazandığınız ve bir kuruşuna dokunmayıp "çocuklarıma kalsın" diye biriktirdiniz paranızı bir şirket aldı götürdü. Ne zaman akıllanırız çok merak ediyorum. Hiç bir şirket kazanmadan kimseye kar vermez. Zaten size yüksek kar veren, hiçte iyi niyetle vermiyor. Ne olur bu tuzaklara düşmeyin.  

mustafa demir
24.04.2021 20:54:14
Bahri bey sizin, benim yada siradan insanlarin Sn Soylu da Sn Cavusoglu ile forografi yoktur ama Thodex beyin her ikisiyle de fotolari var. Ustelik instagraminda TC. Dis Isleri Bakanligi diye de paylasmis. Bunun para yatiran insanlar uzerindeki anlamini, etkisini dusundunuz mu? Bir tarafta ortagi MHPli vekil Sancaklinin oglu, diger tarafta Sn Soylunun öz yegeni ile gidilen Ic Isleri bakanligi var... Bu baglantilari olan adama 390.000 insan inanip para yatirmis bence az bile en az milyon olmaliydi o makamlarin sagladigi guvenin hatrina. Ankaraya cok gittim ve bu bakanliklarin önunde yavas yuruyunce dahi polis gelip uyarirdi degil ki iceri girip bakanla fotograf cekineyim! Bu kafa ile pudra sekerciler, Thodexciler, tosuncuklar eksik olmaz zira klavuzumuz karga...

Mustafa Bikir
26.04.2021 00:18:07
Aptallar olmasa akıllılar aklını yitirir ve yok olurlar. Hırs denen şey bir kumar Bahri Bey. Kumarda kazanan güle oynaya evine gider kaybeden ağlayarak gider. Her dönem böyle uyanıkların ağına düşen çok insan oluyor. Bu çok insanlar maalesef hayatını kumar masasında sonlandırıyor. Ben acımıyorum dolandırılanlara. Ancak bu paralar yurt dışına kaçarak ekonomiye dolayısıyle bizlere zarar veriyor. İnşallah akıllı olanların karşısında akıllı toplum olmayı beceririz.

  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false
  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli