Bahri Çolpan


Hızlı Tren Projesi

Bölgemizde devam eden hızlı tren projesi, jet hızıyla devam ediyor.


Merhaba kıymetli okurlar,

Bölgemizde devam eden hızlı tren projesi, jet hızıyla devam ediyor. Osmaniye’de hızlı trenin geçeceği bölgelerde 100’lerce iş makinesi, 100’lerce insan harıl harıl çalışıyor. Hızlı tren projesinin 2 yıl da tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Osmaniye’nin de içinden geçecek olan hızlı tren projesi için kavşaklarda genel olarak üst-alt geçit çalışması yapılıyor. Çalışmalarda epeyce hızlı gidiyor. Osmaniye’nin 46 derece sıcağı bile çalışmaları etkilemiyor. 

Bu firmaların Osmaniye’nin ekonomisine büyük katkıları da olduğunu söylesek yerinde bir cümle kurmuş oluruz. Osmaniye bir taraftan alt yapı çalışmaları, bir taraftan hızlı tren çalışmaları ile adeta bir şantiye gibi görünüyor. Şu an çalışmalardan dolayı trafikte sıkıntılar yaşanıyor olsa da, belli bir süre sonra çok rahatlayacağımızı ve Osmaniye’nin çiçek gibi olacağını tahmin ediyorum.

Hızlı treni, sadece hızlı tren olarak düşünmemek lazım. Uçaktan sonra çağın en iyi taşıma aracı olan hızlı tren, Osmaniye’nin tanınmasına da büyük katkı sağlayacaktır. Uçaklarda hep hava limanı olan yerleri haritalarda görürüz. Trenlerde de bu haritalar olacak. Osmaniye’nin müstakil vilayet olarak tanınması için bu önemli bir aşama olacaktır.

Hızlı tren çok da büyük bir yatırımdır. Osmaniye’deki çalışan iş makinelerini ve elemanları da görüyoruz. Yaptık menfezler ve alt geçitleri de hep görüyoruz. Buna çok büyük paralarda harcanıyor. Yani Ak Parti’nin bana göre bölgemize yaptığı en önemli yatırımlardan biri de hızlı tren hattıdır.

Hızlı tren hattı bittiğinde Osmaniye’ye çok büyük katma değer sağlayacaktır. Tren meraklısı turistlerden Osmaniye’ye çok gelen olacaktır. 

İlk bakışta bu proje belki bir şey ifade etmeye bilir. Ancak bittiği zaman Osmaniyeliler olarak bize nasıl bir değer kattığına şahit olacağız. Devletin birçok projesinde yüzümüz gülmedi. Ancak bu hızlı tren hattının Osmaniye’den geçmesi bana göre milli piyangonun ikramiyesi gibi bir şeydir. Dileğimiz Osmaniye’miz güzel olsun. Güzel hizmetleri alsın. İnsanlar mutlu olsun ve yaşasın. 

  • Pazar 30 ° / 17.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 32.3 ° / 17.8 ° Güneşli
  • Salı 32.7 ° / 19 ° Güneşli