Bahri Çolpan

Tarih: 08.08.2024 13:33

Hizmet kriterleri neye göre belirleniyor?

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Her kurum yapacağı hizmeti planlarken, mutlaka acil olanla, acil olmayanı ayırt etmesi gerekir. Belli bir kritere göre yapılmayan çalışma her zaman fiyasko ile sonuçlanır. Ben yıllardır Osmaniye’nin eksiklerini, dilim döndüğünce anlatan, yetkililerin dikkatini çeken bir gazeteciyim. Hiçbir yetkiliyi yıpratıp, yok etmek için kalemimi kullanmadım, Kullanmamda. 

Bana bile yasal hakkım olan şeylerde haksızlık yapsalar, hiç sesim çıkmaz, normal bir vatandaş gibi çekilir kenara beklerim. 

Osmaniye’de 35 yıldan bu yana hizmet veren iki tane Sanayi Sitesi vardır. Buradaki insanlar Osmaniye’nin her türlü yükünü çekerler. Haksızlığa uğrasalar dahi sesleri çıkmaz ve beklerler. Bu iki sanayi sitesinin de yollarını, bizim gezdiğimiz gibi acaba kimse gezip de durumlarını görmüyor mu? Bu asla yeni bir olay değil, sanayi siteleri kurulduğundan bu yana, hep yol sorunu yaşamaktadırlar. Sanayicinin kaderi çukur ve tozlu yollarda çalışmak olmamalı? Bugünlerde sanayi esnafı yol sonuyla ilgili beni bir kaç defa aradılar. Şöyle bir gidip iki sanayiyi de gezdim. El insaf. Yolun her tarafı büyük büyük  çukurlarla dolu, içine de bir şekilde su dolmuş, adeta bir havuz gibi olmuş. Yani oradan çocuklar geçse, bazıları içine atlayıp yüzebilir. Bu insanlara yazık değil mi? Sanayici vergisini ödüyor, elektriğini ödüyor, suyunu ödüyor ve tabela vergisine kadar ödemesini yapıyor. 

Peki bu insanların yolları neden yapılmaz? Hadi yoldan vazgeçtik, Çukur yerler neden yama yapılmaz? 

Şimdi ben bunu gündeme getirdim diye belki oralar yapılacak. Yani illaki bunları gündeme mi getirmemiz lazım. Osmaniye sanayisine gidip de gezen ve esnafın derdini dinleyen bir yetkili neden yok? Oraya da mı Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz gitsin. Bu işi yapması gereken yerel yönetimlerdir.

 Neden bu insanları sorunlarıyla baş başa bırakılmışdır. Lütfen sanayiye sahip çıkın. Bu insanlar bizim insanımız ve devletimiz için ciddi kaynaktır. Sanayiciler sahipsiz bırakmayın.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —