Bahri Çolpan


İdeal suyu kim durduracak?

Osmaniye’nin Bahçe İlçesi memba suları ünlüdür. Bahçe’de 7-8 tane su fabrikası var. Bölgemize işadamlarının gelmesine asla karşı değilim.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Osmaniye’nin Bahçe İlçesi memba suları ünlüdür. Bahçe’de 7-8 tane su fabrikası var. Bölgemize işadamlarının gelmesine asla karşı değilim. Keşke biraz daha işadamı gelse ve bölgemize fabrika açsa mutlu oluruz. Ancak bölgeye yatırım yapan işadamları da Osmaniye’den ekmek yeyip, burayı tanımazsa işte ona da karşı çıkarım.

Sabah bir börekçiye oturdum ve bir tane soğuk su istedim. Adam getirdi baktım, ambalajı falan oldukça güzel ve görünür bir yerinde de Toroslar yazıyor.

Şöyle bir üzerindeki etiketi zorla okudum, 6 punto harflerle fabrika adresi ve üretim yeri olarak Bahçe/Osmaniye-Türkiye yazıyor.

İdeal suyun ürettiği başka bir marka olan su olduğunu anladım. Arkadaş sen bu suyu Osmaniye’de üretiyorsun ve üzerine Toroslar yazıyorsun. Sizin fabrikanızın olduğu vilayetin insanlarına hiç mi saygınız yok? Bu ne derece yasal? Osmaniye’de üretilen bu suya nasıl Toroslar yazabiliyorsun.

Sıkı Denetim Şart

İdeal suyu bu konuda kaç kez uyardık ve hala bildiğini okumaya devam ediyor. İdeal suyu kim durduracak?  Su fabrikalarını denetleyen yok mu? Adam Osmaniye’nin suyunu dolduruyor, Adana’nın Toroslar’ından diyor. Ben hukukçu değilim. Ancak böyle yazamaz diye düşünüyorum. İdeal su fabrikasından biran evvel bu konuda açıklama bekliyoruz. Böyle bir iş olmaz, olamaz.

Bahçepınar Su Fabrikasıda Yanlıştan Dönmelidir

Diğer yandan Bahçe ilçemizdeki önemli su fabrikalarından biri olan Bahçepınar’da ürettiği su şişelerinin üzerine Osmaniye yazmıyor, küçük bir yene 6 punto ile Osmaniye yazıyor, zaten bunu da kimse okuyamıyor.

Yeter artık. Bu vilayetten ekmek yiyorsunuz. Eğer Osmaniyelilere azıcık saygınız varsa ürettiğiniz su şişelerinin bir yerine 50 punto ile Osmaniye diye yazın. Su şişelerine Osmaniye’yi büyük yazmanızın size ne zararı olur anlamış değilim. Zaten sizin suyunuzu genelde bizler alıp içiyoruz. Artık bu vurdum duymazlıktan vaz geçin.Sizin hiçbir şeyinizde gözümüz yok. Hepinize bol kazançlar dileriz. Ancak Osmaniye’de üretilen suya Osmaniye yazmaktan kaçınırsanız, bizde tepkimizi gösteririz.

 

  • Pazartesi 27.4 ° / 20.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.2 ° / 20 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 27.8 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı