Bahri Çolpan


İftiracılık Bir Kentin Kaderi Olamaz

Osmaniye’de hastalık haline gelmiş iftiracılık, artık can sıkmaya başladı. Bu işi sanki meslek haline getirmiş art niyetli insanlar, milleti canından bezdirdi. İftiracılık bir kentin gerçekten kaderi olmamalı.


Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Osmaniye’de hastalık haline gelmiş iftiracılık, artık can sıkmaya başladı. Bu işi sanki meslek haline getirmiş art niyetli insanlar, milleti canından bezdirdi. İftiracılık bir kentin gerçekten kaderi olmamalı.

Önceden iftiracılık vardı ve dedikodu şeklinde yapılıyordu. Sosyal medya hayatımıza girdikten sonra iftira işlemleri oradan alenen yapılmaya başlandı.

Yeter ki,  Osmaniye’de bir adam lüks bir araya binmesin. Bir adam lüks bir ev almasın. Güzel bir işyeri açmasın. Şık giyinmesin. Hemen birileri rahatsız oluyor ve bu adam parayı nereden buldu şeklinde iftiraları sıralıyorlar.

 Osmaniye küçük yer olduğu için, herkes bir birini tanıyor. İftiracı arkadaşlarda sanki kontrol mekanizması gibi, akla hayale gelmeyen laflar üretmeye başlıyorlar. Aynaya bakmayan iftiracı arkadaşlar, millete her türlü iftirayı rahatlıkla atabiliyor.

İftira heyeti bu işi herkes için yapıyor. Yıllar önce bir milletvekili için petrol aldı, ev aldı ve işlerden komisyon alıyor, çok zengin oldu lafları hava da uçuşuyordu.  

 Ahlaksızca iftira atılan milletvekilinin süresi doldu ve adamcağız kira da oturmaya başladı. Emekli maaşı ile geçiniyor. İl Başkanları ve başka insanlar içinde çok şeyler söyleniyor. Yani bunların işi milletin dedikodusunu yapmaktan başka bir şey değil.

Sosyal medyada her türlü iftira atmayı kendilerine görev kabul edenler kanun önünde ceza işlediğinin hiç farkına bile varmıyorlar.

Çok iyi tanıdığım bir ablam, paylaşımların birinin altında adama maymun dediği için, hem ceza aldı, hem de 20 milyar ceza ödemek zorunda kaldı. Her türlü iftirayı atmayı kendisine görev sayanlar, yarın adli işleme düştüğü zaman elli kere de yalvarsanız iş işten geçiyor.

Lütfen artık bu işi bırakın. Kim ne aldı, ne sattıysa burayı hukuk devleti, günler devlet hesabını sorar. Sizin durumdan vazife çıkararak iftira atmanız çok yanlış. 

Bazen düşünüyorum, diğer il’lerde de aynı durum var mı? Varsa bile burası kadar yoktur. Ne olur bundan böyle kimseye iftira atmayın. Elinizde bir belge varsa sosyal medya hesabınızdan yayınlayın herkeste sizi takdir etsin.

İftiracılık bu memleketin kaderi olmaktan çıksın. Herkes bir birine saygılı olsun. Kendinize yapılmasını istemediğiniz hareketi siz başkasına yapmayın.

 

 

  • Pazartesi 32.8 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Salı 33.8 ° / 21 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.2 ° / 21.9 ° Güneşli