Bahri Çolpan

Tarih: 15.08.2024 13:44

İnşaat süreci  5 yılda tamamlanmalı

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından, Osmaniye’nin birçok yerinde yıkılan binalar yenilenirken, bozulan yollar, zarar gören kaldırımlar önümüzdeki beş yıl içinde tamamen biterek, Osmaniye artık inşaatlaşma sürecini tamamlamalıdır.

Osmaniyeliler artık kapalı, bozuk yollardan, kaldırımlardan ve toz topraktan bıktı. Yani Osmaniyelilerin rahat rahat yaşaması için 5 yıl sabretmesi gerekiyor.  

Osmaniye’nin her yerinden iş makineleri ve beton mikserlerinin sesi susmak bilmiyor. Şehir adeta şantiye gibi. Her yerde yoğun bir çalışma var.Ancak tablo ağır olunca, yapılan işlerinde kısa sürede bitmesi imkansız. 

 Tabi depremde en ağır hasarı gören Osmaniye’nin yeniden ayağa kalkması kısa sürede imkânsızdır. Önümüzdeki 5 yıl içinde Osmaniye’nin inşaatla ilgili neyi varsa bitirilerek, ondan sonra da rastgele yerler kazılmamalı Osmaniye sorunsuz bir kent olmalıdır.

Osmaniyelilerin  bugüne kadar çektikleri sıkıntı daha güzel bir Osmaniye içindir.5 yıl daha dayanarak Yaşanabilir bir Osmaniye için el ele vermeliyiz.

Şunu da asla unutmamalıyız. Alt yapısı bitmeyen hiçbir yola asla asfalt dökülmemeli. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı boş yere harcanmamalı. Bin bir emekle yapılan o güzelim yollar tekrar delik-deşik edilmemelidir. 

Diğer yandan Osmaniye’de iş yapan firmalarda elini çabuk tutmalı ve Osmaniye’nin yeniden yapılanma süreci 5 yıl içinde tamamlanmalıdır.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —