Bahri Çolpan


İşadamlarımızı Ankara’ya bekliyoruz

Bu yıl 2. düzenlediğimiz Osmaniye’yi tanıtma günleri etkinliğini Ankara Altındağ Millet Bahçesi’nde (AKM) yapacağız.


Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Bu yıl 2. düzenlediğimiz Osmaniye’yi tanıtma günleri etkinliğini Ankara Altındağ Millet Bahçesi’nde (AKM) yapacağız. Osmaniye için çok önem arz eden bu önemli güne Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tüm işadamlarımızı bekliyoruz.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi bizim için çok büyük önem arz etmektedir. Osmaniye’nin işsizlik oranını neredeyse bitirecek seviyeye getiren önemli bir yer OSB’dir.  

Söz konusu yerden yaklaşık 30 bin insanımız ekmek yemektedir. Bunları aileleri birlikte hesap edersek, 120 bin kişiyi bulmaktadır. Başka bir deyişle ifade etmek istersek burası bizim insanımız için ekmek kapısıdır.

Bunun dışında burada iş yapan önemli holdinglerde Osmaniye’mizin için büyük bir şanstır. Burada bulunan işadamları Osmaniye’mizin iyi reklamını yapmaktadır.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tosyalı Ailesinin genç bireyi Şerif Tosyalı, Osmaniye’ye o kadar seviyor ki, sosyal medya profillerinde bile Osmaniye’de yaşıyor yazıyor. Ayrıca Şerif bey, yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerinde gittiği her yere Osmaniye Fıstığı hediyesi ile gidiyormuş. İnanın ben Şerif beyin bu davranışını öğrenince, hem şaşırdım, hem de çok hoşuma gitti ve bunu yazayım dedim.

Osmaniye Fıstığı dünya markası olmuş durumdadır. Bizler fıstığımızı tanıtmak için büyük çaba harcarken, iş adamlarımızın da tanıtımımıza katkı sağlamaları takdire şayandır.

Benimde kendi çapımda önceki dönem Valimiz İsa Küçük zamanında OSB’nin Tag Otoyoluna bağlanması için çok büyük çabalarım oldu. Tüysüz Beldesi’nin hiçbir işe yaramayan, kuş uçmaz, kervan geçmez leçelik ve taşlık bir alanı şimdi kocaman bir ilçe gibi fabrikalarla dolu ve insanımıza ekmek kapısı olmuş durumdadır.

Tabi burada sadece çalışanlar yok. Nakliyeci, yemekçi, parçacı ve aklınıza gelen birçok sektör burası ile iş yapıyor ve para kazanıyor. OSB’nin ilk kurulduğu yıllar biz bile bu kadar büyüyüp gelişeceğini ve dünyaya mal satan holdinglerin buraya geleceğini hiç hesap etmiyorduk. Gerçekten OSB müthiş bir hızla büyüdü ve gelişti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 

  • Cumartesi 31.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 29.3 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27 ° / 18.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı