Bahri Çolpan


İşinizi yapın, Vatandaşı mağdur etmeyin

Daha önce de birkaç kez Osmaniye’nin altyapısını yapan firmayla ilgili çeşitli yazılar kaleme aldım.


Merhaba çok kıymetli okurlar, 

Daha önce de birkaç kez Osmaniye’nin altyapısını yapan firmayla ilgili çeşitli yazılar kaleme aldım. Firmada sağ olsun, uyarılarımızı dikkate aldı ve bazı eksiklerini giderdi. Ancak işin hızlı ilerlemesi yönünde maalesef bir türlü önlem alamadı. 

Salıpazarı yolundan hemen hepimiz, her gün geçiyoruz. Burada yaklaşık bir aydan bu yana altyapı çalışmaları devam ediyor. Kimsenin hizmet edilmesine engel olmak gibi asla bir niyetimiz yok. Ancak bir hizmet yapılırken, işin seri olması, yapılan hizmetten o bölgedeki esnafların olumsuz yönde etkilenmemesi çok önemlidir. Söz konusu yolda bir aydan bu yana devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle, oradaki birçok esnaf işyerini siftah etmeden kapatmaya başladı. Çünkü altyapı işini yapan firma birçok yolu kapatıyor ve ulaşımı engelliyor. Durum böyle olunca da o bölgede birçok esnaf iş yapamaz hale geldi. Hatta mağazasına gelen mallarını indirme fırsatı bile bulamaz oldu. Bunun adı iş yapmak değil, esnafa eziyet etmektir. Böyle bir çalışma dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir.

Osmaniye’nin altyapı işini yapan firmaya tavsiyem, lütfen eleman sayınızı artırın. Çalışma saatlerinizi iki vardiya haline getirin. Yani siz alt yapı yapacaksınız diye, orada iş yeri olan esnaflar da mağdur etmeyin. Herkesin kendine göre çalışan elemanı var, onların maaşları var, sigortası var, iş yerinin kirası var, elektriği, suyu, vergisi derken birçok ödemesi oluyor. İş yeri çalışmadan bu esnaflar bu paraları nasıl ödeyecek? Lütfen artık biraz anlayışlı olun ve esnaflar da düşünün, o bölgedeki çalışmanızı en hızlı şekilde tamamlayarak kapalı yolları açın ve insanlar da işine baksın. Siz her girdiğiniz sokağı böyle bir ayda bitirirseniz, sanıyorum işiniz 2026 yılında ancak biter. Milletin sizin keyfinizi bekleyecek hali yok. Artık ne yapacaksanız yapın, esnaflar mağdur etmeden yapın.

Ayrıca sizin bu yaptığınız çalışmaların gecikmesi dolayısıyla, o bölgede su, elektrik kesintileri oluyor. Çalışma yaparken çıkan tozlarda oradaki evlerin içine giriyor ve bu konudan da millet çok rahatsız. Sizden beklentiler işinizi çabuk bitirin ve iş yapayım derken milleti rahatsız etmeyin.

  • Pazar 31.7 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 33.2 ° / 20 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 33.1 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı