Bahri Çolpan


Karaçay İlgi Bekliyor

Osmaniye’nin yaz aylarında tek nefes alacağı bölge olarak bilinen Karaçay Vadisi bakımsızlıktan adeta kaderine terk edilmiş durumdadır.


Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye’nin yaz aylarında tek nefes alacağı bölge olarak bilinen Karaçay Vadisi bakımsızlıktan adeta kaderine terk edilmiş durumdadır. Bugün tesadüfen Karaçay Vadisi'nin en üst kısmında bir mekâna kahvaltı yapmaya gittik. Mekana bir ulaştık ki, kendimizi cennete gelmiş hissettik. Alanya’nın Dimçayı ve Mardin’in beyazsu denilen ve büyük ilgi gören mekanlarından yüz kat daha güzel bir yere ulaştık. Mekan öyle güzel düzenlenmiş ki, hayran kalmamak mümkün değil. Masalar suyun içine koyulmuş, kahvaltınızı yaparken su ayağınızın altından akıp gidiyor. Belki de bu güzel mekanı birçok Osmaniyeli benim gibi bilmiyordur. Bu eksiklik hem bizim hem de mekan sahibinin orayı yeterince tanıtamamış olmasından kaynaklanıyor olabilir. Böyle yerler asla ele geçmez. Turistler bu mekanı görse bayılır. Amacım mekan reklamı yapmak değil, memleketimizin güzel yerlerini tanıtıp insanların bu güzel yerleri görmesini sağlamaktır.

Karaçay Vadisi'nin Eksikleri

Karaçay Vadisi'ne daha girerken, yüz yıl önce yapılmış ve tek bir aracın geçebildiği, neredeyse yıkılmak üzere olan köprüyü gördüğünüzde hemen içiniz kararıyor. Biraz ilerlediğinizde her tarafı çalılar kaplamış ve daracık yollar dikkatinizi çekiyor. Daha ileri vardığınızda bir mesire alanı var. Ancak bakımsızlıktan adeta mikrop yuvası haline gelmiş.

Karaçay Vadisi balta girmemiş ormanlar gibi. Ne yapılsa yakışır. Buranın durumu böyle mi olmalı? Ben her zaman şunu söyledim: Karaçay’a el atan başkan kim olursa olsun, gelecek seçimi kazanmayı garantiler. Ne hikmetse kimse söylediğimi dikkate almadı ve Karaçay’a bir çivi dahi çakmadı. Adana’da zamanın Belediye Başkanı Aytaç Durak vardı. Aytaç Bey, göreve geldiğinde, yeni bir Adana oluşturmak için çalışma başlattı. Adana Barajı’nın etrafına yeni bir yerleşim birimi oluşturdu. Bu yaptığı hizmetin karşılığında üç dönem başkanlık yaptı. Hatta partisi "yeter artık aday olma" demeseydi, Aytaç Bey yine seçime girse kazanma ihtimali kesindi. Bu millet yapılanı da yapılmayanı da asla unutmaz.

Osmaniye'nin Geleceği: Karaçay Vadisi

Osmaniye’nin en önemli yeri olan Karaçay Vadisi’ne artık gereken ilgi ve alaka gösterilmelidir. Karaçay bölgesine yapılacak güzel bir proje Osmaniye’yi uçurur. Turist akınına uğrar. Ayrıca, o bölgede oluşturulacak tesislerin kiraya verilmesi durumunda Belediye’ye büyük katkı sağlar. Böyle değerli ve güzel bir bölge yıllardır kaderine terk edildi ve atıl vaziyette kaldı. Belediye başkanlarının yapmadığı işleri, mekân sahipleri yaptı. Karaçay bölgesinde hizmete açık olan tesislerin hepsi tıkır tıkır çalışıyor. Belediye de buraya bir şeyler yapsa Karaçay çekim alanı olur ve dolup taşar. Artık biraz hareketlenin. Sayılı günler çok çabuk geçer. Yapılan eserler ise kalır.

  • Pazar 35.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 19.5 ° Güneşli