Bahri Çolpan


Kendi Göbeğimizi, Kendimiz Keseceğiz

Kendi Göbeğimizi, Kendimiz Keseceğiz


Merhaba saygıdeğer okurlar,
Sağlık Bakanlığı'nın güncel olarak yayınladığı koronavirüs haritası risk tablosuna göre, rengi kırmızı olan il'lerde yaşayanlar kurallara uyarak pozitif vakaların azalması halinde kademeli olarak yasakların kalkacağını, her defasında duyuruyor. Yani herkes kendi göbeğini, kendi kessin diyor. Haklı mı, bence çok haklı.

 

Neden mi?


Koronavirüsten kurallara uyduğun zaman korunuyor musun? Evet korunuyorsun. Her gün akşama kadar, kırmızı bölgede olan vilayetlerin valileri, Belediye başkan, sağlık müdürleri akşama kadar cadde cadde dolaşıp insanları kurallara uyması konusunda uyarıyor. Belediye hopörlörleri her gün anons yaparak insanları koronavirüs konusunda uyarıyor. Sosyal medyada koronaya yakalananlar ve atlatanlar, sürekli uyarı yazıları yazıyor. Ancak anlayan kim? Maalesef toplumumuzun % 40 asla anlamıyor. Hatta bazıları "Koronavirüs benden ne anlar. Ben öyle bir şey olduğuna inanmıyorum"diyenler bile var. 
Bakın Şırnak Vilayeti Türkiye'nin gururudur.Listede mavi renktedir ve koronavirüsün bir şey anlayamadığı vilayettir. 

 

Peki bu işin sırrı ne?


Aslında bu işin sırrı falan yok.Kurallara uyduğun zaman koronavirüs bakıyor, orada kendisine iş yok toz olup gidiyor. Hükümetin kurallara uyan illere yasak gelmez. Uymayanlarda uyana kadar yasak sürecek mantığı çok doğru.
Maalesef düğünler, taziyeler, toplantılar ve şehir merkezinde kalabalıklar bitmiyor. Bu kadar tehlikeli yakaladığını öldüren hastalık resmen kol gezerken, insanlar hala maskesiz, sosyal mesafesiz ve hijyen kurallarına uymadan dolaşması anlaşılır gibi değildir.
Kurallara uyan vilayetlerde yasak biter, uymayanlarda malesef yasaklarla yaşamak zorunda kalır.
Yani herkes kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda. 

 

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı