Bahri Çolpan


Koltuğunu kendi malı sananlar

Bu hastalık başka yerde de var mı bilmiyorum. Ancak Osmaniye’de bir koltuğa oturan oradan hiç kalkamayacağını sanıyor ve koltuğun ömür boyu kendisine tahsis edildiğini sanıyor.


Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Bu hastalık başka yerde de var mı bilmiyorum. Ancak Osmaniye’de bir koltuğa oturan oradan hiç kalkamayacağını sanıyor ve koltuğun ömür boyu kendisine tahsis edildiğini sanıyor.

Tabi yalakalık durumuna göre de her devre ayak uyduranlar koltuğunu uzun bir süre koruyabiliyor. Osmaniye’de 20-25 yıl koltuğunu koruyanlar olmuştur. Sonuçta yine de bir şekilde koltuğundan kaldırılmıştır.

Özellikle bazı siyasi adamlara bakıyorum, bir koltuk bulduğu zaman egosu tavan yapıyor ve ulaşılamaz bir insan olu veriyor. Aslında onlara hak vermiyor değilim. Çünkü oraya gelene kadar, çok sıkıntılar çekiyor ve geldikten sonra da intikam alır gibi milletle bağını koparıyor. Bu tür siyasilerin ömrü de uzun sürmüyor ve kısa bir sürede geldiği yere geri dönüyor.

Siyasetin ana malzemesi millettir. Millette rağmen siyaset yapılmaz. “Ben yaparım” diyenlerde siyaset dünyasında fazla tutunamıyor ve toz olup gidiyor.

Milletle iç içe olan siyasetçi her zaman kazanır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 yıllık iktidarının sırrı milletle elele olmasından dolayıdır. Önceki siyasetçiler Ankara’da makam odasını beklerken, Erdoğan siyasete başladığı yıllarda Türkiye’nin her yerini dolaştı. Osmaniye’ye bile 6-7 kez geldi ve milletle buluştu.

Diğer liderlerde artık siyasetin milletle yapılacağını anladığından, Ankara’da makam odasını beklemek yerine Türkiye’yi gezmeyi tercih ediyorlar.

Osmaniye’de bir koltuk kapınca ağzı bir karış havaya kalkmış siyasetçilere seslenmek istiyorum. Sizin bulunduğunuz makamdan kimler geldi kimler geçti. Bir gün sizde koltuğunuzu kaybedip sıradan bir insan olarak aramıza döneceksiniz. Bırakın bu havaları. Milletle aranıza mesafe koymayın. Milletle karışıp kaynaşın ki, koltuğunuzu biraz uzun süre koruyun. Kendi elinizle zorla kaptığınız koltuğunuz altından alınması için çalışmak yerine, koltuğunu uzun süre korumanın yollarına bakın. Ben siyasetin içinde olan biri olarak uyarayım. Gerisi size kalmış.     

  • Cuma 31.6 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.6 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.4 ° / 16.5 ° Güneşli