Bahri Çolpan


Koronayı Yok Etmek

Merhaba kıymetli okurlar, Herkese iyi haftalar diliyorum.


Merhaba kıymetli okurlar,

Herkese iyi haftalar diliyorum.

Dünyanın başına bela olan katil koronavirüs maalesef ki, ülkemizin de başına bela olmuştur. Yaklaşık 2 ay önce, kısıtlamalar başlamadan vaka sayılara öyle patlamıştı ki, bırakın normal insanları, sağlık çalışanlarımızı bile koronavirüs birer birer alıp alıp gitmişti. Dünyanın çaresizce izlediği bu kabusu bizlerde izlemeye başlamıştık. Alınan kısıtlama kararları çok şükür o kabus dolu günleri geride bırakmamıza neden oldu.

Ben sağlık çalışanı değilim. Ancak çağın belası, katil koronavirüsü yok etmek sadece alacağımız tedbirlere bağlı olduğunu biliyorum.

Bizim Türk milleti olarak hani  yasaklara hep tepkimiz vardır. Yasaklar konusunda çokta duyarlı değiliz. Koronavirüsle mücadelenin ve onu yok etmenin şifresi ise, tedbiri elden bırakmamaktan geçiyor.

Kısıtlamalar başladığı anda  Türkiye’nin her yerinede ilginç görüntülere rastlıyoruz. Yasaklara uymamakta adeta yarış yapıyoruz. Sokaklarda maskesiz gezenler. Asker uğurlayıp, havaya ateş etmeler, sosyal mesafeyi hiçe saymalar, hijyen kurallarını tanımamak hepsi bizde.

Aslında hiçbir yasağı savunamayız. Ancak sağlığımızla ilgili, hatta yaşamla-ölüm arasında alınan yasaklara da uymak hepimizin vatandaşlık görevidir. Yasaklara uymayarak, kendimizi değil, sevdiklerimizin de hayatını tehlikeye atıyoruz. Bir çok sevdiğimiz, yakınlarının koronavirüs hastalığını bulaştırması ile öldü gitti.

Pandemi dolayısıyla sıkıntılı günler yaşadığımız şu günlerde, güvenlik görevlileri 3 bin lira gibi bir parayı ceza yazıp kimsenin canını yakmak istememesine rağmen, aracıyla gezen, şehir merkezlerinde fink atan insanlar ceza yemek için özel çaba harcıyor.

Şu gerçeği hepimiz iyi biliyoruz. Koronavirüsü yok etmenin yolu kesinlikle kurallara uymaktan geçiyor. Gelin Türk milleti olarak hep birlikte, çocuklarımızı, eşlerimizi ve ailelerimizi kimsesiz bırakmamak için, kısıtlamalara uyalım. Özellikle, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını hayatımızın vaz geçilmez bir parçası olarak kabul edelim.

Unutmayalım ki, koronavirüs kural tanımayanları buluyor. Kurallara uyana yaklaşamıyor bile.

Koronavirüsü yok etmek bizim elimizde. Koronavirüsten biz korkmayalım, o bizden korksun.  

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı