Bahri Çolpan

Tarih: 16.08.2024 17:26

Makamlar hep gelip geçici

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

Makam koltuğundan cesaret alıp ona buna caka satan, millete eziyet eden her kim olursa olsun, bir gün mutlaka koltuğunu da, makamını da kaybedip gidiyor.

Benim anlayamadığım makam sahibi insanların, görevini doğru düzgün yapıp, insanlara daha güzel hizmet verip, insanlara daha samimi yaklaşıp, yapacağı işi yapsa daha uygun olur diye düşünüyorum.

Ancak ne hikmetse bir makamı İşgal edenler, görevi çerçevesinde insanlara yardım edip elinden tutacağı yerde, öyle yapmıyor ve yanlış yolu seçiyor, insanları uzuyor, eziyet ediyor.

Oysaki makam sahiplerini buraya gönderenler, halka hizmet etmeleri ve halkla iç içe olarak, insanların hem işini yapmaları, hem de gönüllerini almaları için gönderiyorlar. Makam sahibi olanlar da bulunduğu yeri maalesef kendi malı gibi zannederek, görevinin hiç bitmeyeceğini düşünerek hareket ediyor ve havasından geçilmiyor.

Makam hiç kimseye mülk değildir. Bugün varsın yarın yoksun. Hiçbir makam sahibinin ömür boyu koltuğunu koruduğu görülmemiştir. Zamanı gelince herkes oturduğu koltuktan bir şekilde kaldırılıyor. Bana göre makam sahipleri koltuğunu, insanlara faydalı olmak için kullansalar belki de uzun süre koltuğunu koruyabilirler. Tabi bu yazdığım tüm makam sahipleri için geçerli değil. Makamını art niyetli kullananlar için geçerlidir. Makamını çok düzgün kullanan, insanlara her türlü faydalı olan makam sahipleri de oldukça fazladır. Onlara asla bir sözümüz yok. Her zaman da yanlarında yer alırız. Ancak makamını düzgün kullanmayan, insanların da her zaman karşısında olduğumuzu ifade etmek isterim.

Ayrıca bir makama atanacak insanların bana göre mülakattan geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Liyakat çok önemlidir. Likayatsız insanlara bırakın makam vermeyi, makamının yanından bile geçirmemek gerekir. Zira bir makama atanan insanlarda kısa sürede kendisinin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu hemen gösteriyor. Liyakatlı insanlar makamını korurken, liyakatsız insanlarda geldiği makamı kısa sürede kaybediyor.Temennimiz Osmaniye’mize bulunduğu makamının kıymetini bilen insanların gelmesidir.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —