Bahri Çolpan


Meşhur Olunca Herkes Tanır

Osmaniye'li olupta memleketinin adını tanınmıyor diye söyleyemeyen hemşehrilerimize, ne desek de boş.


Merhaba kıymetli okurlar,
Osmaniye'li olupta memleketinin adını tanınmıyor diye söyleyemeyen hemşehrilerimize, ne desek de boş. Onların memleket sevdası ancak bu kadar.Bizler gerçek Osmaniye sevdalıları olarak il'imizi tanıtıp meşhur ettiğimizde,bizi küçük gören o insanlar Osmaniye'liyim diye haykırsa da artık bir önemi olmayacağını bilmelerini isterim.Önemli olan bu güzel kentin bilinir bir seviyeye ulaşmasıdır. Bunun içinde canla-başla çalışıyoruz.Emeklerimiz hiçte boşa gitmiyor. Bir gün hayalini kurduğumuz o seviyeye mutlaka ulaşacağız.  
Biz Osmaniye'yi bir sanatçı gibi düşünüyoruz. Osmaniye'miz 28 yıldan bu yana meşhur olamamış. Çünkü kimse elinden tutmamış. Herkes seyretmekle yetinmiş. Osmaniye'yi Tanıtma Derneği piyasa çıkmış, "Ben bu kenti tanıtacağım, meşhur edeceğim" iddiasıyla kentimizin elinden tutmuştur.
Şİmdilik tanınma oranımızı orta düzeylere çıkarmış durumdayız. Kimse farkına varmasa bile Osmaniye tanınma düzeyinde epeyce yol aldı. Meşhur olma yolunda ise, dolu dizgin gidiyor. Bu iş bizim işimiz mi? asla değil. Bu işi yapması gerekenler yöneticilerdir. Onlarda artık harekete geçse iyi olur diye düşünüyorum. Yöneticilerin yanı sıra bu memklekette para kazanan nice ağalar var bunlarda bu işin ucundan artık tutmalıdır.
Hepimizin bildiği gibi bir yer fıstığımız vardı. Biz bu ürünün Osmaniye fıstığı olarak tescil edilmesi için girişimlerde bulunduk. Zamanın Ticaret Borsası Başkanı Ökkeş Kuyulu,zamanın Valisi İsmail Fırat'la istişare yaptık ve Osmaniye yer fıstığı olarak yön işareti alındı. Osmaniye fıstığı öyle meşhur oldu ki, Türkiye'nin neresinde olursan ol, ambalajında Osmaniye fıstığı yazmayan ürünü kimse satın almıyor. Demek ki, bir yerden başlanırsa mutlaka sonuç alınıyormuş. Osmaniye fıstığının kentimizin tanınmasına da çok büyük katkıları oluyor.Osmaniye fıstığı ayrıca Avrupa Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde tescillendi. Demek ki, meşhur olmak için bir yerden başlamak gerekiyor. Bizde bu yola baş koyduk. Osmaniye'yi meşhur etmeden kenara çekilmeyeceğiz.
OSMANİYE SEYAHAT 
Türkiye genelinde 79 vilayetin, hatta bir çok ilçenin bile seyahat firması var. Osmaniye'nin maalesef yok. Osmaniye Seyahat firması vilayetimize kazandırılana kadar bu konuyu gündeme getireceğim. Bir seyahat firması kentin tanıtımına büyük katkı sağlar. 81 vilayet ve büyük ilçelerde otogar yazıhanelerinde Osmaniye Seyahat diye yazılır.Türkiye'nin yollarında Osmaniye Seyahat olarak geçmemiz bize büyük değer katar.Aslında benim bir arkadaşım var epeyce otobüsü de var. Tekllif etsem kabul eder ama, bu işi biz yapalım. Osmaniye'li yapsın.Bu konu ile ilgili önümüzdeki hafta bazı temaslarda bulunacağım.İnşallah netice alırız ve yıllardır özlemini çektiğimiz Osmaniye Seyahat kurulur.       
     

  • Salı 26.5 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.3 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 29.7 ° / 16.3 ° Güneşli