Abdulkadir Şahin


Milli Takım ve Osmaniyespor

Avrupa Futbol Şampiyonası münasebeti ile , millet olarak yaklaşık bir aydır kalbimiz ve  gönlümüz Milli Takımımız ile birlikte atıyor.


    Avrupa Futbol Şampiyonası münasebeti ile , millet olarak yaklaşık bir aydır kalbimiz ve  gönlümüz Milli Takımımız ile birlikte atıyor. Öyle ki Milli Takım’ın maçının olduğu saatlerde sokaklar bile ıssızlaşıyor. Millet olarak pek çok konuda bir araya gelemez iken,  milli maçlarda tek yürek tek bilek olduk.

      Bizim kuşağın ülkücü gençliği ömrünü insanlara BOZKURT’UN bazı özelliklerinden dolayı Türk Milletinin sembolü olduğunu (MHP’nin sembolü 3 hilalli bayraktır) , Çünkü hayvanlar aleminde  esir alınamayan tek hayvanın BOZKURT olduğunu, bütün Dünya’daki hayvanat bahçelerini gezseniz kafeslerde aslan. Kaplan. Panter. Gergedan, fil  v.s tüm hayvanları görebilirsiniz ama zincire vurulmuş ya da kafese tıkılmış bir BOZKURT bulamazsınız çünkü  BOZKURT hürriyet ve özgürlüğü için ölümü göze alır ama kafese girmez. Bu sebepledir ki Türk Milleti’nin BOZKURT’u kendine sembol aldığını, nitekim Rusların kutup ayısını, Fransızların horozu, Almanların kartalı v.s kendilerine sembol  aldıklarını, anlattık ama halkın büyük bir kesimine kabul ettiremedik.

    Ancak Türkiye –Avusturya maçında  futbolcumuz Merih  DEMİRAL’a attığı golden sonra bozkurt selamı verdiği için    2 maç ceza verilmesi sonrasında bütün    milletimiz bozkurt selamı vererk   onu  isçselleştirmiştir. İşte futbolun birleştirici etkisi burada kendini net olarak göstermiştir.

   OSMANİYESPOR

     Malum ilimizin de bir futbol takımı var ve bütün halkımız Osmaniyespor konusunda her zaman bir ve beraber olmuştur. Osmaniyespor 1946 y8klında kurulmuş ve amatör olarak faaliyet göstermiştir. 1984- 85 sezonunda  profesyonelliğe adım atarak resmen kurulmuş olup bu yıl takımımızın 40.. Kuruluş yıldönümüdür. 

   40 sayısı gerek Türk kültüründe ve gerekse islam inancında kutsal bir rakkamdır. Kur'ân-ı Kerîm'de kırk (erbaîn) rakamı dört yerde geçer. Bunlardan üçü Hz. Mûsâ ve kavmiyle (el-Bakara 2/51; el-Mâide 5/26; el-A'râf 7/142), diğeri de (el-Ahkāf 46/15) insanın bu yaşta kemale ermiş olmasıyla alâkalıdır.Nitekim HZ. Muhammed’e peygamberlik 40 yaşında gelmiştir.

      Keza Türk tarihinde Kürşad 40 yiğidi ile Çin sarayını basmıştır. Ayrıca  tasavvufta da  KIRKLAR Varlıktan, benlikten, geçerek velilik mertebesine ve katına ermiş Arifler topluluğu olarak tanımlanır.

      40. yıl münasebeti ile, başta sayın valimiz Erdinç YILMAZ. Belediye Başkanımız ;İbrahim Çenet, İlimizde faaliyet gösteren  büyük fabrika ve işletmelerin sahip yada yöneticileri. Yeni ve eski  kulüp başkanlarımız( Bülent ÇENET.Bahattin TÜRK. Mustafa BAŞTUĞ, Mustafa KARA , Muzaffer ATEŞ) , osmaniyesporda top oynamış eski futbolcu kardeşlerimiz (İmam yusuf, Zekeriya AKÇAKALE. Adem ÇANKAYA v.s), takımda ya da alt yapıda hizmet vermiş hocalarımız ( bu konuda REŞİT GÜREL beyden bilgi alınabilir)  “40. YIL KUTLAMALARI” adı altında bir araya gelip , kulüp için emek veren ama bu gün hayattta olamayan yönetici ve Futbolcularımız için bir fatiha okusa ve takımın bu gün yaşadığı sıkıntılara el birliği ile bir çözüm aransa güzel omaz mı?

   Her konuda halkın yanında olan ve ilin bütün değerlerine sahip çıkan sayın valimiz Erdinç YILMAZ bey’den  bunu bekliyoruz. İnanıyorum ki Belediye Başkanımız İbrahim ÇENET bey ile birlikte en iyisini yaparlar.

       Bu konuda eski başkanlarımızdan Bahattin Türk beyin tecrübelerinden istifade edilmesi yaralı olur inancındayım

Reşit Gürel
9.07.2024 19:00:27
Milli takım, Bozkurt selâmı ve 40.lar konusunda doyurucu açıklarınızdan dolayı sizi yürekten kutluyorum hocam. Allah'ım razı olsun inşaallah.

  • Perşembe 34.2 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Cuma 36.1 ° / 21.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 35.9 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı