Bahri Çolpan

Tarih: 08.07.2024 15:46

Ne uyanık müteahhit

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba kıymetli okurlar, 

Geçtiğimiz gün Osmaniye’nin alt yapı inşaatını yapan ve kent merkezinin bir çok önemli caddesini aylardır trafiğe kapatan müteahhitten şikayetleri dile getirmiştim. Daha onun yaptıkları gündemden düşmeden, başka bir müteahhitin yaptığı rezillik gazetemize ihbar edildi.

Osmaniye 6 Şubat depreminde büyük bir yıkım yaşadı. Yollarımız zaten delik- deşikti, bir de depremden sonra daha kötü oldu. Depremde yıkılan bazı yerlerde yollar kapatıldı. Yani Osmaniye’nin yol sorunu devam ediyor.

Bugün bir arkadaşım aradı.  Adnan Menderes Mahallesi’ndeki  Metin Tamer deprem konutlarını yapan müteahhitin bir caddeyi neredeyse kapattığını söyledi. İnanamadık. Gittik ve söylediği bölgeyi inceledik. Hakikaten müteahhit devletin yolunu kapatmış ve işçilerine kalacak geçici konut yapıyor. Müteahhit bu konutları yaparken izin aldı mı bilmiyoruz. Eğer aldıysa bile, buna kim izin verdi?

Osmaniye sahipsiz. Herkes her yeri rahatlıkla kapatabilir. Bu uyanık müteahhit başka vilayette olsa, böyle bir şey asla yaptırmazlar.  Hatta müteahhit yapmaya bile cesaret edemez. Ancak Osmaniye’de yeterince kontrol olmadığı için yolu bile kapatsa kimsenin sesi çıkmaz. Yazık. Olmaz böyle şey. Müteahhit bey o cadde senin babanın malı değil. Ayrıca sen yaptığın bu konutları babanın hayrına yapmıyorsun ve paranı alıyorsun. Durum böyle iken her şeyini bedavaya getirmenin bir anlamı yok. Osmaniye’ye kazandığından biraz para harcasan olmaz mı? Bizim de otellerimiz var. Orada akşama kadar sıcakta yanan çalışanların, klimalı oda da kalsa ve duşunu alıp medeni bir insan gibi yaşasa nasıl olur? Hadi sen bizi adam yerine koymadın ve caddeyi kapatarak oraya geçici konut yapıyorsun. Peki senin çalışanlarına hiç saygın yok mu? O emekçilere orayı mı layık görüyorsun?

Bu yapılan iş baştan sona yanlış. Bu yanlıştan bir an önce dönün ve o konutları az ilerde trafiği de engellemeyecek bir yere yapın. Burada bir çift sözümde yöneticilere var. Müteahhitin yaptığı geçici konutlar herkesin gözü önünde ve o caddeden her gün binlerce insan geçerek bu rezilliği izliyor. Lütfen bu rezilliğe bir son verin.  


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —